Tarif

Tavayı ocağa koyup altını yakın. İçine tereyağını koyup eritin.

Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Karıştırma işlemine ara verirseniz mısır unu kahverengi olup yanacaktır.

Mısır unu ve tereyağı iyice karışınca tavayı ateşten alıp karıştırmaya devam ederek içine sıcak suyu ekleyin. Tavayı tekrar ateşin üstüne koyun.

Mısır ununu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirmeyi sürdürün.

Mısır unu kıvam alınca içine dil peynirini ekleyin. Yavaşça karıştırarak peyniri mısır ununun içinde eritin.

Tereyağı üste çıkıp karışım akışkan bir hal alıncaya kadar mısır unu ve peyniri karıştırarak birbirine iyice yedirin.

Hazır olan mıhlamayı ocaktan alın. Üzerine biraz tarçın serpiştirin. Tabakta veya hazırladığınız tavada servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 150 gram dil peyniri
  • 1 tutam tarçın

Benzer Tarifler