Muhteşem Acı Biberli Sebze Yemeği

Muhteşem Acı Biberli Sebze Yemeği

Tarif

Keyifli siyah pirinç, baharatlı çıtır salsa, acı biberli yoğurt

Bir tencereyi yüksek ateşte ısıtın. Soğanları soyun, tatlı patatesleri ovalayın ve biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Her birinden küçük birer parça kesin ve bir domates ile ayırın (daha sonra salsa için kullanılacak). Sebzelerin geri kalanını ortalama 4 cm'lik parçalar halinde doğrayın ve kalan domatesleri yarıya bölün, ardından gruplar halinde çalışarak kavurun.

Orta-düşük ısıda büyük bir güveç tavasına 1 yemek kaşığı yağ gezdirin ve kimyon ve kırmızı biberi karıştırın. Sarımsakları soyun, kabaca doğrayın ve ekleyin, limon kabuğunu rendeleyin ve ızgara sebzeler hazır oldukça azar azar ilave edin, düzenli olarak karıştırın. Fasulyeleri (suyuyla birlikte) 1 ½ konserve kadar su ile ekleyin. Ardından yaklaşık 1 yemek kaşığı acı biber sosu (veya damak zevkinize göre) ekleyin. Deniz tuzu ve karabiberle çeşnilendirin ve 30 dakika veya koyulaşıp suyunu çekene kadar pişirin. Bu arada, bir tencere kaynayan tuzlu suda pirinci paketteki talimatlara göre pişirin. 2 dal nane yaprağı alın ve salsa için ayırdığınız sebzelerle ince ince doğrayın, ardından limon suyuyla karıştırın ve tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

Tortilla’ları ocakta ısıtın ve yoğurdun içine acı biber sosu katın. Biberleri sebze yemeğini siyah pirinç, salsa, yoğurt ve tortilla ile servis edin. Üzerine nane yapraklarını serpin ve keyfini çıkarın!

İpucu
Salsa yapmak  ve güveçte pişirmek için çiğ sebze kullanmak inanılmaz derecede mantıklı ve lezzetlidir.

Besin değerleri
Sınıflandırma: Her gün
Kalori: 636
Yağ: 9.1 gr
Doymuş yağ: 2.6 gr
Protein: 18.3 gr
Karbonhidrat: 121.2 gr
Şeker: 26.4 gr
Tuz: 1.4 gr
Lif: 15.3 gr

 

 

Malzemeler

  • 2 kırmızı soğan
  • 2 tatlı patates (her biri 250 gr)
  • 3 adet karışık renkli dolmalık biber
  • 4 büyük olgun domates
  • zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 1 tatlı kaşığı füme paprika
  • 4 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 1 x 400 gr konserve kuru fasulye
  • acı biber sosu
  • 250 gr siyah pirinç
  • 1 demet taze nane (30 gr)
  • 4 küçük tortilla
  • 4 yemek kaşığı doğal yoğurt

Benzer Tarifler