Tarif

Yıkanmış ve çekirdekleri ayıklanmış mürdüm eriğini tencereye koyun. Üzerine suyu dökün. Eriklerin kabukları çatlayıp yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Yumuşayan erikleri kevgirden geçirerek püre haline getirin. Püre haline gelen erikten bir miktar alın ve nişastayı seyreltin. Nişastanızı direk pürenize katarsanız topaklanacaktır.

Erik püresinin kalanın aynı tencereye geri yokun. Seyrelttiğiniz nişastanın üzerine bal ilave edip karıştırın. Bal miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ballı nişastayı tenceredeki erik püresine ilave edin, çırpma teliyle çırparak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Fırın silikonunu kesme tahtanıza serin. Pestil harcını silikon spatula aracılığıyla yufka inceliğince yayın. Fırın silikonunu fırın tepsisine alın ve 80 C'ye ısıtılmış fırında kuruyana kadar pişirin.

Fırından çıkarttığınız pestilin tamamının üzerine Hindistan cevizi serpin. İyice kuruduğundan emin olduğunuzda silikondan sıyırdığınız pestili rulo halinde sarın. Rulo halindeki pestili dilediğiniz büyüklükte kesin.

Tabağa alıp üzerine susam serpip servis edin.

Malzemeler

  • 1500 gram mürdüm eriği
  • 1 yarım çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 8 yemek kaşığı bal
  • 1 paket Hindistan cevizi rendesi
  • 1 tutam susam

Benzer Tarifler