Muz ve Hindistan Cevizli Kızarmış Tatlı

Muz ve Hindistan Cevizli Kızarmış Tatlı
Yayınlandığı Program: Gordon Ramsay ile Ev Yemekleri Yayın tarihleri: Cuma 29 Mayıs saat 13:45 | Cuma 29 Mayıs saat 18:00

Tarif

  • Un ve kabartma tozunu büyük bir kaseye eleyin. Şeker, hindistan cevizi, lime kabuğu rendesi ve tuzu karıştırın. Muz püresini kuru malzemelerle iyice karışana kadar karıştırın. Hamuru streç filmle kaplayın ve 15 dakika soğutun.
  • Büyük bir tencerenin üçte birini yağ ile doldurun ve 180c'ye kadar ısıtın ya da yağın içine atacağınız küp bir ekmek 30 saniye içinde altın rengini alana kadar.
  • Bir yemek kaşığı kullanarak, 4 veya 5 kaşık dolusu hamuru dikkatlice sıcak yağa koyun ve her iki tarafı altın kahverengi rengi olana ve her tarafı pişene kadar 2-3 dakika kızartın.
  • Oluklu bir kaşıkla çıkarın, kağıt havluda süzün ve karışımın geri kalanıyla tekrarlayın. Az miktarda şeker serperek sıcak servis yapın.

 

Malzemeler

  • 125g un, elenmiş
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 75g pudra şekeri, artı fazladan serpmek için
  • 25g hindistancevizi rendesi
  • İnce rendelenmiş 1 lime kabuğu
  • Bir tutam tuz
  • 4 olgun muz, soyulmuş ve ezilmiş (ortalama 400g)
  • Bitkisel yağ, kızartma için

Benzer Tarifler