Tarif

Muz pandispanyası için fırınınızı önceden 190 dereceye ısıtın. Muzları soyun ve yarısını yumurta ve yağla ezin. Kalanını dilimleyin. Şekeri, un, kabartma tozu, tuz ve toz tarçınla karıştırın. Bunu da pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar muz püresiyle karıştırın. Karışıma daha sonra muz dilimlerini ekleyin.

Yağlı pasta kalıbına sulu hamur harcını dökün. Keki 25 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirin. Keki soğumaya bırakın.

Sos için bir tencerede karamel kıvamına gelene kadar şekeri eritin. Bir başka tencerede kremayı pişirin ve karamelin üstüne dökün. Pürüzsüz bir sos elde edene kadar karıştırın ve en son tereyağını ekleyin. 

Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar her şeyi karıştırın. Pastanızı sos ve muzlarla süsleyin. 

Malzemeler

Muz pandispanya için

  • 400 gram muz
  • 225 gram yumurta
  • 225 gram ayçiçeği yağı
  • 300 gram şeker
  • 240 gram un
  • 7 gram kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz tarçın

Sos için

  • 150 gram şeker
  • 100 mililitre krema
  • 75 gram tereyağı

Garnitür için

  • 2 adet muz

Benzer Tarifler