Hazırlanış

Hazırlık

Kek:


Fırını 170 dereceye getirin. Yumurtayla şekeri kabarana ve şeker tamamen çözünene kadar çırpın. Muzu ezin ve yumurtaya katın. Unu, kabartma tozunu, tarçını ve zencefili karıştırın, muzlu hamura ekleyin. Tereyağını eritip karışıma dökün. Kek kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdıyla kaplayın. Karışımı kalıba dökün. Kekin üstüne yer fıstığı serpin ve 1 saat 10 dakika pişirin. Fondan:

Yumurta akıyla şekeri yumuşayana kadar çırpın. Fondanın yarısına kakao tozu ekleyin. Külah:

Pişirme kağıdını dikdörtgen şeklinde kesin. Uzun kenarını köşeye doğru katlayın ve ok şekli oluşturun. Köşeleri içe doğru katlayarak kapatın. Fondanı dikkatlice külaha doldurun ve soğuyan kekin üstüne sıkın.

Malzemeler

Kek için:

  • 275 gram light esmer şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet muz
  • 290 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tutam zencefil
  • 145 gram tereyağı
  • 100 gram yer fıstığı

Fondan için:

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 200 gram pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı toz kakao

Benzer Tarifler