İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Naneli Bezelye Püresiyle Servis Edilen Deniztarağı

Oylama 0/5
Bezelyelerden başlayın. Bir tencerede su kaynatın, bezelyeler tazeyse sadece birkaç dakika haşlayın, suyunu süzdükten sonra el blenderiyle püre kıvamına getirin. Taze krema, nane, kuzukulağı yaprakları ve bir yemek kaşığı kadar natürel sızma zeytinyağını ekleyip tekrar karıştırın. Limon rendesini ekleyin, deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiberle çeşnilendirip karıştırın, deniztaraklarını hazırlayana kadar ocakta ılınsın. Deniztaraklarını marine edeceğiniz sos için ezilmiş sarımsak, doğranmış kırmızı chili, maydanoz, limon suyu ve kabuğuyla zeytinyağını karıştırın, biraz da beyaz şarap ekleyin. Deniztaraklarını çabucak sosun içine atın, sonra kabuklarına geri yerleştirip üstünde sos gezdirin. Kabukları dikkatlice sıcak bir ızgaranın üstüne yerleştirin, kabuğun öteki yarılarını da üstüne kapatın. Üç dakika boyunca pişmeye bırakın, ters yüz edip iki dakika daha pişirin. Pişince, üst kabukları dikkatlice kaldırın, istiridyeli öteki kabukları bir servis tabağına alın, her bir kabuğa sıcak, naneli bezelye püresinden bir kaşık ekleyip leziz sosu emsin diye ekşi mayalı ekmekle ve limon dilimleriyle servis edin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Sophie Dahl