Naneli Bezelye Püresiyle Servis Edilen Deniztarağı

Naneli Bezelye Püresiyle Servis Edilen Deniztarağı

Tarif

Bezelyelerden başlayın. Bir tencerede su kaynatın, bezelyeler tazeyse sadece birkaç dakika haşlayın, suyunu süzdükten sonra el blenderiyle püre kıvamına getirin. Taze krema, nane, kuzukulağı yaprakları ve bir yemek kaşığı kadar natürel sızma zeytinyağını ekleyip tekrar karıştırın. Limon rendesini ekleyin, deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiberle çeşnilendirip karıştırın, deniztaraklarını hazırlayana kadar ocakta ılınsın. Deniztaraklarını marine edeceğiniz sos için ezilmiş sarımsak, doğranmış kırmızı chili, maydanoz, limon suyu ve kabuğuyla zeytinyağını karıştırın, biraz da beyaz şarap ekleyin. Deniztaraklarını çabucak sosun içine atın, sonra kabuklarına geri yerleştirip üstünde sos gezdirin. Kabukları dikkatlice sıcak bir ızgaranın üstüne yerleştirin, kabuğun öteki yarılarını da üstüne kapatın. Üç dakika boyunca pişmeye bırakın, ters yüz edip iki dakika daha pişirin. Pişince, üst kabukları dikkatlice kaldırın, istiridyeli öteki kabukları bir servis tabağına alın, her bir kabuğa sıcak, naneli bezelye püresinden bir kaşık ekleyip leziz sosu emsin diye ekşi mayalı ekmekle ve limon dilimleriyle servis edin.

Malzemeler

Bezelye için:

  • 6 avuç bezelye
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 küçük demet kuzukulağı
  • 1 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Deniztarağı için:

  • 2 büyük diş sarımsak
  • 1 yarım çili biberi
  • 3 sap doğranmış maydanoz
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 2 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 1 ölçü beyaz şarap
  • 10 adet deniztarağı
  • 2 dilim ekşi maya ekmeği

Benzer Tarifler