Tarif

Karpuzu dilim dilim soyun. Karpuzu çekirdekleriyle beraber mutfak robotunda limon suyuyla beraber püre haline getirin. Rakı ve toz şekeri bir sos tenceresinde kaynatın ve şeker eriyinceye kadar kaynatın. Bu şurubu mutfak robotundaki karpuzlu naneli karışımın içine ekleyin.

Karışımı bir süzgeç yardımıyla süzdürün ve servis kasesine alın. Üzerine servis edeceğiniz naneli pesto sosu için taze nane yaprağı, zeytinyağı, tuz ve taze karabiberi havanda dövün ve bir sos elde edin. Taze nane yapraklarıyla ve naneli pesto sosu ile beraber servis edin.

Malzemeler

  • 10 dilim karpuz
  • 1 çeyrek çay bardağı rakı
  • 1 adet limon
  • 1 demet taze nane
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Benzer Tarifler