Napoli Usulü Riccotalı İrmikli Pasta

Napoli Usulü Riccotalı İrmikli Pasta

Tarif

Geleneksel fırınınızı 180 C'ye ısıtın. 20 cm’lik yuvarlak veya kare kek kalıbını yağlayın ve unlayın.

Süt ve suyu, narenciye kabukları, tereyağı ve vanilya ile birlikte büyük bir tencereye koyun. Kaynatın ve irmiği yavaşça ekleyin ve karışım koyu ve pürüzsüz olana kadar 2-3 dakika boyunca (polenta yapıyormuş gibi) sürekli olarak çırpın (birkaç topak sorun değil, hamur içinde çözülürler). Bir kaseye aktarın, üstünü kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra narenciye kabuğuklarını çıkarın.

Yumurtaları köpürene kadar şekerle çırpın (eğer varsa mikser kullanabilirsiniz). Ricotta peynirini ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışıma soğutulmuş irmiği ekleyin, rendelenmiş kabuklarla birlikte iyice çırpın. Hazırladığınız kalıbın içine dökün ve 60 dakika pişirin. Yüzeyi biraz çatlayacak ve karakteristik bir desen oluşacak  ve ortası titrek kalacak (cheesecake gibi). Fırından çıkarın ve kalıp içinde tamamen soğutun. Soğudukça hafifçe düzleşecek. Üstüne pudra şekeri serpin ve tadını çıkarın. Birkaç gün oda sıcaklığında ve buzdolabında (doku biraz değişecektir) gerçekten iyi dayanır (aslında ertesi gün daha iyidir). Iyice sarılı bir şekilde donduruca da sakalanabilir.

Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 500 ml su
  • 2-3 portakal ve limonun kabuğu (rendelenmemiş) + ince rendelenmiş 1 portakal ve limonun kabuğu
  • 1 vanilyanın çekirdekleri
  • 40 gr tereyağı
  • 200 gr ince öğütülmüş durum buğday unu
  • 220 gr toz şeker
  • 4 yumurta
  • 350 gr iyi süzülmüş ricotta peyniri
  • üstüne serpmek için pudra şekeri

Benzer Tarifler