Hazırlanış

Hamur

Unu bir kaseye ya da mutfak tezgahına dökün. Yumurta ve diğer malzemeleri ekleyin ve hamuru 10-15 dakika kadar yoğurun. Streç filmle sarıp fırına koyun, 30 dakika tutun.

İç

Özenle kesilmiş soğan ve sarımsağı zeytin yağı ile bir tavada orta ateşte kızartın. Ispanağı ekleyip, ıspanağın suyu çekilene kadar kısa bir süre daha pişirin. Karışımınızın soğuması için biraz bekleyin. Bir kase içinde doğranmış et, taze kekik, tuz, kara biberi iyice karıştırdıktan sonra soğuyan soğan-ıspanak karışımınızı ekleyin.

Mantı ve Sos 

Oklava ya da tercihen makarna makinesiyle hamuru açın. Hamur oldukça ince (neredeyse saydam) olmalı. Hamuru küçük kareler halinde kesin ve mantının içini et karışımınızla doldurun. Büyük bir tencerede su kaynatın. Mantılarınızı 3-4 dakika kadar pişirin.

Aynı esnada sosu da hazırla

Malzemeler

Hamur için

  • 450 gr un
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 25 ml pancar suyu
  • 25 ml nar suyu
  • 15 ml zeytinyağı

İç için

  • 75 gr doğranmış kuzu eti
  • 125 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 1 diş ince kesilmiş sarımsak
  • 100 gr taze ıspanak
  • 5 gr taze kekik
  • 5 gr tuz
  • 5 gr karabiber
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç taze nane

Çam Fıstıklı Tereyağlı Sos için

  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr çam fıstığı
  • 1 tutam tuz
  • 5 gr kurutulmuş ada çayı

Ek

  • 50 gr nar çekirdeği
  • 150 gr lor peyniri
  • 50 gr parmesan peyniri
  • 50 ml nar ekşisi
  • 1 tutam taze nane yaprakları
  • 5 gr nar çekirdeği tozu

Benzer Tarifler