Nasi Goreng

Nasi Goreng

Tarif

Arpacık soğanlarını ve sarımsağı temizleyip chili biberle beraber ince ince doğrayın. Ispanağı yıkayın, taze soğanları halka halka kesin. Arpacık soğanlarını, sarımsağı ve chili biberleri wok’ta soteleyin. Lahanayı doğrayıp tavuk ve karidesle birlikte karışıma katın. Ardından sambal, soya sosu ve yumurta ekleyin. Nemi tamamen buharlaşana kadar pişirin. Pirinç ekleyin ve yaklaşık 3 dakika daha kızartın. Son olarak ıspanakları ve taze soğanı ekleyin.

Nasi goreng’i (kızarmış pilav) sahanda yumurta ve karides cipsiyle servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet çili biberi
  • 200 gram dilimlenmiş beyaz lahana
  • 150 gram küp küp doğranmış tavuk eti
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı sambal oelek (acı biber sosu)
  • 2 adet çırpılmış yumurta
  • 600 gram pişmiş pirinç
  • 1 adet taze soğan
  • 1 demet ıspanak

Benzer Tarifler