Nektarinli Klafuti

Nektarinli Klafuti
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 27 Ekim saat 16:30 | Perşembe 28 Ekim saat 01:52

Tarif

Çapı 25 cm, derinliği de yaklaşık 4 cm olan pişirme kalıbını önden 190 derecede ısıtılmış fırının orta rafına yerleştirin.

Küçük bir tencerede su kaynatın. Keskin bir bıçakla her nektarinin dibine küçük bir çarpı atın. Tencereye alın ve 30 ila 40 saniye haşlayın. Kullanılacak kadar soğuduğunda, deriyi ve çekirdekleri temizlemek için bir soyma bıçağı kullanın. Yarım santimetrelik dilimler halinde kesin.

Bir blender haznesinde yaklaşık 2 dakika pürüzsüz olana kadar süt, krema, yumurta, yumurta sarısı, vanilya çekirdekleri, toz şeker, un ve tuzu püre haline getirin. İnce gözlü bir elekten geçirerek sıvı ölçüm kabına süzün.

Önceden ısıtılmış pişirme kabını dikkatlice fırından çıkarın ve hızlıca tereyağı sürün (dikkat: cızırdar). Hemen kalıbın tabanını kaplamak için yeterli miktarda karışım dökün. Fırına alın ve kızarıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin.

Kalan karışımı ekleyin ve nektarinleri mümkün olduğunca fazla yüzey alanı kaplayacak şekilde tek bir katman halinde dizin. Tekrar fırına koyun ve 35 ila 40 dakika daha kabarana ve kızarana kadar pişirin. Biraz soğumaya bırakın. Pudra şekeri serpin ve servis edin.

Malzemeler

  • 3-4 olgun nektarin
  • 1 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 4 büyük yumurta ve 2 büyük yumurta sarısı
  • 1 vanilya çubuğu, çekirdekleri sıyrılmış
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • Pudra şekeri, serpmek için

Benzer Tarifler