Tarif

Hazırlanışı:

Bir kapta maya, şeker ve ılık suyu karıştırın ve bir kenara koyun. Unu ve tuzu, elektrikli mikserde (düz uçlu aparatla) çırpın, dağılan bir hamur elde edene kadar tereyağını ekleyip karıştırın.

Yavaş yavaş maya ezmesini ekleyin ve 5 dakika boyunca, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hamur yapış yapışsa, un ilavesi yapın.

Hamuru en az bir saat ılık bir ortamda dinlendirin.

Hamuru 12 parçaya bölüp ip şeklinde yuvarlayın. Kraker biçiminde katlayın. 20 dakika kabarmaya bırakın.

Fırınınızı önceden 250 dereceye ısıtın. Yaklaşık 5 litre suyu, kabartma tozu ve şekerle birlikte kaynatın. Yaklaşık 2 dakika krakerlerin her iki tarafını da haşlayın ve tel ızgarada kurumalarını bekleyin.

Yumurta sarısı suyla karıştırın ve krakerlerin üstüne fırçayla sürün, deniz tuzu ve susam çekirdeği serpin. Krakerleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinde 15 dakika pişirin.

Malzemeler

  • 6 gram kuru maya
  • 10 gram şeker kamışı şekeri
  • 200 mililitre ılık su
  • 1 tutam tuz
  • 130 gram tam buğday unu
  • 260 gram un
  • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 190 gram şeker kamışı şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su

Benzer Tarifler