Nohut harçlı Tavuk ve Cacık

Nohut harçlı Tavuk ve Cacık

Tarif

Rendelenmiş salatalığı bol miktarda tuz ile bir kaseye yerleştirin ve 10 dakika bekletin. Süzün ve sonra mümkün olduğunca suyunu sıkın. Şimdi sarmısak, yoğurt, limon kabuğu rendesi, bal ve otları ekleyin ve karıştırın. Servis yapmaya hazır olana kadar soğutun.

Kızartma yağını fritözde, wokda veya tencerede 180 ° dereceye ısıtın. Bir tabağa kağıt havlu koyun.

Un ve bir tutam tuzu birleştirin. Ortasına bir boşluk açın ve azar azar soda ekleyin. Topak oluşmaması ve harç içindeki havayı tutmak için yavaşça çırpın. Biraz daha fazla veya biraz daha az suya ihtiyacınız olabilir. Dokusu yoğunlaşmış kremaya benzemelidir. Her tavuk madalyonununu harcın içine batırın ve fazlasını süzün. 5-6 dakika kadar ya da harç gevrekleşinceye kadar kızartın. Kızarmış tavuğu kâğıt havluda süzün ve üzerine tekrar biraz tuz gezdirin.

Kızarmış tavuğu cacık ve limon dilimleriyle servis edin.

Malzemeler

  • 1 salatalık, çekirdekleri çıkarılmış, rendelenmiş
  • ½ diş sarmısak, ince doğranmış
  • 1 bardak yoğurt
  • ½ limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı dereotu, ince doğranmış
  • 1 çorba kaşığı kekik, ince doğranmış
  • 1 çorba kaşığı maydonoz, ince doğranmış
  • 1 bardak nohut unu
  • 1 tutam tuz
  • ½ bardak soda
  • 4 derisiz tavuk butu, madalyon şeklinde kesilmiş
  • Bitki yağı, kızartma için
  • Limon dilimleri

Benzer Tarifler