Nohut, Piquillo Biberi ve Limon Soslu Izgara Tavasında Tavuk Budu

Nohut, Piquillo Biberi ve Limon Soslu Izgara Tavasında Tavuk Budu
Yayınlandığı Program: Gordon Ramsay ile Ev Yemekleri Yayın tarihleri: Cuma 22 Kasım saat 18:00 | Cuma 22 Kasım saat 22:25

Tarif

  • Bir ızgara tavasını yüksek ateşe koyun. Tavuğu bir tabağa alın ve zeytinyağı gezdirin. Tuz ve biberle çeşnilendirin ve her tarafının iyice kaplanmasını sağlayın. Derisi alta gelecek şekilde sıcak ızgara tavasına koyun ve 4-5 dakika boyunca, derisi gevrek, ızgara çizgileri çıkıp, koyu altın rengine dönene kadar pişirin. Isıyı düşürün ve tavuğu çevirin. 6-8 dakika boyunca tavuk iyice pişene kadar, çevirerek pişirmeye devam edin. Ateşten alın ve dinlenmesi için bir kaç dakika kenara koyun.
  • Sosu yapmak için hardalı bir kaseye koyun, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve biberi ekleyin. İyice karıştırın, tadına bakın ve damak tadınıza göre ayarlayın.
  • Biber şeritlerini, nohut ve kaparileri bir salata kasesine koyun ve iyice karıştırın. tadına bakın ve damak tadınıza göre ayarlayın
  • Fesleğenleri nohut salatasının içine karıştırın, sonra sosun dörtte üçünü dökün. Tavuğu tombul dilimler halinde doğrayın ve salatanın üzerine yerleştirin. Hafifçe karıştırın, kalan sosu üzerine gezdirin ve servis yapın.

Malzemeler

  • 4 kemiksiz tavuk budu, derisi üzerinde
  • Zeytinyağı, gezdirmek için
  • 1 x 200g kavanozda piquillo veya ızgara kırmızı biber, süzülmüş ve şerit halinde kesilmiş
  • 1 x 400g pişmiş nohut konservesi, süzülmüş
  • 8–12 kapari turşusu, sapları ayrılmış, ikiye bölünmüş
  • ufak bir demet felseğen, sadece yapraklar, kabaca koparılmış
  • Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber

Sos için

  • 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 limonun suyu

Benzer Tarifler