Tarif

1 dal maydanozun yapraklarını saplarından ayırıp ince ince kıyın. Yarım diş sarımsağı doğrayın. Yarım limonun suyunu kısık ateşte ılınmış tavaya sıkın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden haşlayıp kabuklarını ayıkladığınız nohudu limon ve zeytinyağı sosuna ilave edin. Nohutlar sosu emene kadar karıştırın. Doğradığınız sarımsak ve maydanozları ilave edip tekrar karıştırın. Aromasını artırmak için bir tutam sumak ve kimyon ekleyin. Yüksek bir servis kabının içine yağlı kağıt ile gelişigüzel bir külah yapın. Altını kapattığınız nohut piyazını yüksek kaptaki külahın içine doldurun. Servis etmeden önce ince uzun bir tabağa külahı devirin. Üzerine eski kaşar rendeleyin.

Malzemeler

  • 1 dal maydanoz
  • 1 yarım diş sarımsak
  • 1 yarım limon
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 tutam sumak
  • 1 tutam kimyon
  • 1 ölçü rendelenmiş eski kaşar

Benzer Tarifler