Tarif

Yoğurdu ve tuzu bir kaseye koyun ve karıştırın. Tek kat tülbendin üzerine kaşık yardımıyla yoğurdu dökün ve iki gün boyunca asılı bırakın. Hazır olduğunda hoş ve kuru hâlde olmalı ve elinizde yaklaşık 2 santimetre çapında toplar oluşturabilmelisiniz.

Doğranmış Frenk soğanını ve maydanozu bir kaseye, tütsülenmiş paprikayı, Arnavut biberini ve pul biberi de başka bir kâseye koyun. Yoğurt toplarının yarısını bir kâseye bandırın, diğer yarısını ise diğer kâseye.

Sterilize edilmiş iki kavanozu yağ ile doldurun ve çeşnilerinizi içine katın. Bir kâsedeki çeşniyi birine, diğer kâsedeki çeşniyi de diğerini koyun. Yağın içerisine tatlarının kendini salması için bu birkaç gün önceden de hazırlanabilir. Çeşnili yoğurt toplarını içerisine koyun. Bu kavanozlar buzdolabında bir hafta saklanabilir.


Nohut Salatasının Hazırlanışı :Bir kavanoza ya da sıkıca kapatılabilir bir kaba, zeytinyağı, limon suyu ve kabuğu, 10 gram tuz, sirke, sarımsak ve şeker koyun. Sallayın ve baharatları kontrol edin.

Kakule, yenibahar, kimyon, karabiber ve tuzu bir kaseye koyun ve önceden pişirilmiş nohutları baharat karışımının üzerine atıp iyice karıştırın.

Nohutları bir kaseye alın ve üzerine Piquillo biberi, domates, salatalık ve kavanozdaki karışımı koyun. İyice karıştırıp tadına bakın. Sonra da servis edeceğiniz tabağa koyun, marine yoğurt toplarını da yanına yerleştirin. Üzerine biraz kişniş serpiştirin ve Türk Ekmeği ile servis edin.

Malzemeler

  • 1 kilogram kıvamlı yoğurt
  • 12 gram tuz
  • 1 adet tülbent
  • 20 gram doğranmış Frenk soğanı
  • 20 gram maydanoz
  • 5 gram tütsülenmiş paprika
  • 2 gram Arnavut biberi
  • 5 gram pul biber
  • 500 mililitre zeytinyağı
  • 5 adet kurutulmuş acı biber
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 adet biberiye dalı

Nohut salatası için:

  • 200 mililitre zeytinyağı
  • 100 mililitre limon suyu
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 20 gram tuz
  • 100 mililitre sherry sirkesi
  • 6 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 40 gram şeker
  • 500 gram nohut (konserve)
  • 1 yarım küp küp doğranmış salatalık
  • 1 adet küp küp doğranmış kırmızı soğan
  • 15 gram doğranmış maydanoz
  • 2 adet kırmızı Piquillo biberi (küp küp kesilmiş)
  • 3 adet cherry domates (küp küp doğranmış)
  • 20 gram kişniş yaprağı

Hafifçe kızartılacak baharatlar:

  • 1 yarım çay kaşığı kakule
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı toz kimyon
  • 2 çay kaşığı kimyon tohumu (kızartılmış)
  • 2 gram taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler