İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Nohut ve Salatalıklı Marine Yoğurt

Oylama 0/5

Yoğurdu ve tuzu bir kaseye koyun ve karıştırın. Tek kat tülbendin üzerine kaşık yardımıyla yoğurdu dökün ve iki gün boyunca asılı bırakın. Hazır olduğunda hoş ve kuru hâlde olmalı ve elinizde yaklaşık 2 santimetre çapında toplar oluşturabilmelisiniz.

Doğranmış Frenk soğanını ve maydanozu bir kaseye, tütsülenmiş paprikayı, Arnavut biberini ve pul biberi de başka bir kâseye koyun. Yoğurt toplarının yarısını bir kâseye bandırın, diğer yarısını ise diğer kâseye.

Sterilize edilmiş iki kavanozu yağ ile doldurun ve çeşnilerinizi içine katın. Bir kâsedeki çeşniyi birine, diğer kâsedeki çeşniyi de diğerini koyun. Yağın içerisine tatlarının kendini salması için bu birkaç gün önceden de hazırlanabilir. Çeşnili yoğurt toplarını içerisine koyun. Bu kavanozlar buzdolabında bir hafta saklanabilir.


Nohut Salatasının Hazırlanışı :Bir kavanoza ya da sıkıca kapatılabilir bir kaba, zeytinyağı, limon suyu ve kabuğu, 10 gram tuz, sirke, sarımsak ve şeker koyun. Sallayın ve baharatları kontrol edin.

Kakule, yenibahar, kimyon, karabiber ve tuzu bir kaseye koyun ve önceden pişirilmiş nohutları baharat karışımının üzerine atıp iyice karıştırın.

Nohutları bir kaseye alın ve üzerine Piquillo biberi, domates, salatalık ve kavanozdaki karışımı koyun. İyice karıştırıp tadına bakın. Sonra da servis edeceğiniz tabağa koyun, marine yoğurt toplarını da yanına yerleştirin. Üzerine biraz kişniş serpiştirin ve Türk Ekmeği ile servis edin.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Tom Aikens