Tarif

Pirinci yıkayın, yaklaşık 15-20 dakika tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün. Tencereye sıvı yağ ve tereyağı ekleyin. Tereyağı eridikten sonra süzdüğünüz pirinçleri tencereye ilave edin. Pirinçleri biraz kavurduktan sonra, tencereye kaynamış su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin. Daha sonra haşlanmış nohutları da ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın. Pilavınızı kaynayıncaya kadar, yüksek -üzeri göz göz olup suyunu çekene kadar- kısık ateşte pişirin. Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra, tencerenizi ocaktan alabilirsiniz. Küçük parçalara ayırdığınız haşlanmış tavukları pilavın üzerine ekleyin ve sonrasında pilavın üzerine koyacağınız bir kağıt havluyla tencerenin kapağını kapatın ve pilavınızı 10 dakika dinlendirin. Nohutlu pilavınız hazır! Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz)
  • 11 gram tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (30 gram)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (25 gram)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet iyice haşlanmış tavuk göğüs (Su bardağını 200 mg olarak düşünebilirsiniz)

Benzer Tarifler