Nopal Kaktüslü Chimichurri ve Çıtır Patatesli Acılı Kahveye Bulanmış Izgara Dana Eti

Nopal Kaktüslü Chimichurri ve Çıtır Patatesli Acılı Kahveye Bulanmış Izgara Dana Eti

Tarif

Kahveli ovma karışımını, tüm malzemeleri bir araya gelene kadar karıştırarak hazırlayın. Karışım önceden yapılabilir ve hava geçirmez bir kapta bir aya kadar saklanabilir.

Bifteklerin her birini 2-3 yemek kaşığı espressolu ovma karışımı ile bolca baharatlayın. Oda sıcaklığında 30 dakika ila 1 saat* arasında marine olmaları için bir kenara alın.

Çıtır patatesleri hazırlayın: Parmak patatesleri üstünü örtecek kadar soğuk su ile dolu bir tencereye koyun. Birkaç büyük tutam tuz atın ve kaynatın. Kaynamaya bırakın, patatesler çatalla yumuşak hissedilene kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Süzün ve fırın tepsisinde soğumaya bırakın.

Patatesler dokunulabilecek kadar soğuyunca avucunuzu kullanarak hafifçe ezin, böylece patatesler hafifçe açılır. Alternatif olarak büyük bir kaşık veya bir bardak/fincan dibini kullanabilirsiniz. Kenara alın.

Izgarayı yüksek ısıya, yaklaşık 205-230C'ye kadar önden ısıtın (alternatif olarak, bir iç mekan ızgarasını önden ısıtın). Bitkisel yağ ile hafifçe fırçalayın. Nopaller yumuşayana ve her tarafı eşit derecede közlenene kadar ara sıra çevirerek, yaklaşık 5 dakika pişirin. Küçük küçük doğramadan önce soğumaya bırakın.

Chimichurri’yi hazırlayın: doğranmış ızgara nopalleri kalan malzemelerle karıştırın ve tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Gerekirse daha fazla limon / zeytinyağı ekleyerek tadına bakın ve damak zevkinize göre ayarlayın.

Dana etlerini hazırlayın: hafifçe zeytinyağı gezdirin ve 3-5 dakika karamelize olana kadar önden ısıtılmış ızgaraya yerleştirin. Etleri çevirin, 3-5 dakika daha veya istenen sıcaklığa ulaşana kadar pişirin (orta-az pişmiş için 57C). Kemiği çıkarmadan önce biftekleri 5 dakika dinlenmeleri için bir tabağa alın.

Ağır bir tavayı orta ateşte ısıtın ve tavanın altını kaplayacak kadar zeytinyağı gezdirin. Gruplar halinde çalışarak patatesleri ekleyin ve kızarıp çıtır çıtır olana kadar bir kez çevirerek kızartın. Büyük bir tutam tuz ile çeşnilendirin.

Servis için: bir tabakta dilimlenmiş bifteğin yanına bir kaşık dolusu çıtır patates koyun ve bol miktarda chimichurri ile süsleyin.

Tarif Notları:
     • Biftekler buzdolabında 3 saate kadar önden marine edilebilir.
     • Taze nopali temin etmek zor olabilir, alternatif olarak konserve nopal kullanabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 adet kemikli dana eti, her biri yaklaşık 450-600 gr (4 -5cm kalınlığında)
  • Espresso’lu ovma karışımı, tarif aşağıda
  • Izgara Nopal kaktüslü Chimichurri, tarif aşağıda
  • 450 gr parmak patates, durulanmış
  • Koşer Tuzu ve taze tane biber
  • Sızma zeytinyağı, pişirmek için

 

Kahveli Ancho acı biberli ovma karışımı:

  • 1 yemek kaşığı ancho biber tozu
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş kahve veya espresso
  • 2 tatlı kaşığı füme kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı hardal tozu
  • 2 yemek kaşığı Halep biberi
  • 1 tatlı kaşığı kuru zencefil (belki daha az)
  • 1 tatlı kaşığı koşer tuzu
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

 

Izgara Nopal Chimichurri

  • 2 nopal yaprağı*
  • ½ su bardağı kişniş, ince kıyılmış
  • ½ maydanoz, ince kıyılmış
  • ⅓ su bardağı yeşil soğan, ince dilimlenmiş
  • 2 diş sarımsak, kıyılmış
  • 1 limon, kabuğu rendelenmiş ve suyu sıkılmış
  • ⅓ su bardağı sızma zeytinyağı
  • Damak zevkinize göre biber ve tuz

Benzer Tarifler