Hazırlanış

Hazırlık:

Kek:


Fırını 220 dereceye getirin. Tereyağını eritin. Şekerin yarısıyla yumurta akını yumuşak olacak şekilde çırpın. Kalan şekerle bademi ezin. Badem karışımıyla unu, kakao tozunu, yumurtayı ve tereyağını bir kapta karıştırın. Buna yumurta akı karışımından bir kaşık ekleyin, ardından kakaolu karışımı kalan yumurta akıyla birleştirin. Karışımı pişirme kağıdına dökün ve keki fırında 7 dakika pişirin. Kekten uzun bir şerit kesin, iki de yuvarlak kesmek için küçük kek kalıbını kullanın. Yumuşak nuga harcı:

Antep fıstığını, fındığı ve bademi fırında kızartıp soğumaya bırakın. Jelatini soğuk suya koyun. Şekerle yumurta akını yumuşak olacak şekilde çırpın. Balı 130 derecede pişirin. Yumurta akıyla balı karıştırın, yumurta akı karışımı ılınana kadar çırpmaya devam edin. Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın. Antep fıstığın

Malzemeler

Kek için:

  • 20 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 130 gram şeker
  • 115 gram dilimlenmiş badem
  • 25 gram un
  • 1 yemek kaşığı toz kakao
  • 3 adet yumurta

Yumuşak nuga harcı için:

  • 50 gram Antep fıstığı
  • 50 gram fındık
  • 125 gram dilimlenmiş badem
  • 5 adet jelatin yaprağı
  • 175 gram bal
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 300 mililitre krema
  • 25 gram küp küp doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi
  • 1 ölçü rom

Süsleme için:

  • 300 mililitre krema
  • 60 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı fındık
  • 25 gram portakal kabuğu şekerlemesi
  • 2 yemek kaşığı kesilmiş badem
  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı toz kakao

Benzer Tarifler