Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazar 5 Temmuz saat 03:40 | Pazar 5 Temmuz saat 04:10

Tarif

Hazırlık:

Kek:

Fırını 220 dereceye getirin. Tereyağını eritin. Şekerin yarısıyla yumurta akını yumuşak olacak şekilde çırpın. Kalan şekerle bademi ezin. Badem karışımıyla unu, kakao tozunu, yumurtayı ve tereyağını bir kapta karıştırın. Buna yumurta akı karışımından bir kaşık ekleyin, ardından kakaolu karışımı kalan yumurta akıyla birleştirin. Karışımı pişirme kağıdına dökün ve keki fırında 7 dakika pişirin. Kekten uzun bir şerit kesin, iki de yuvarlak kesmek için küçük kek kalıbını kullanın.

Yumuşak Nuga Harcı:

Şam fıstığını, fındığı ve bademi fırında kızartıp soğumaya bırakın. Jelatini soğuk suya koyun. Şekerle yumurta akını yumuşak olacak şekilde çırpın. Balı 130 derecede pişirin. Yumurta akıyla balı karıştırın, yumurta akı karışımı ılınana kadar çırpmaya devam edin. Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın. Şam fıstığını, fındığı ve bademi dövün. Jelatini sos tenceresinde eritin ve yumurta akına karıştırın. Şam fıstığını, fındığı ve bademi, portakal kabuğunu, çırptığınız kremayı yumurta akına ekleyin.

Turta kalıbına selofan kağıt serin, kalıbın kenarını kek şeridiyle kaplayın. Kalıbın altına yuvarlak kek parçasını koyun. Musun yarısını üstüne dökün, sonra öteki kek parçasını yerleştirin. Üstüne rom serpin ve musun kalanını sürün. Musun üstünü düzleştirin. Keki en az iki saat buzdolabında bekletin.

Süsleme:

Kremayı şekerle birlikte sertleşene kadar çırpın, Şam fıstığını, fındığı ve bademi kızartın. Sonra bunları soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkarın ve selofan kağıdını ayırın. Keki istediğiniz şekilde kremayla, portakal kabuğuyla ve fındık fıstıkla süsleyin. Kakao tozu serpiştirin.

Malzemeler

Kek için:

  • 20 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 130 gram şeker
  • 115 gram dilimlenmiş badem
  • 25 gram un
  • 1 yemek kaşığı toz kakao
  • 3 adet yumurta

Yumuşak nuga harcı için:

  • 50 gram Antep fıstığı
  • 50 gram fındık
  • 125 gram dilimlenmiş badem
  • 5 adet jelatin yaprağı
  • 175 gram bal
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 300 mililitre krema
  • 25 gram küp küp doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi
  • 1 ölçü rom

Süsleme için:

  • 300 mililitre krema
  • 60 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı fındık
  • 25 gram portakal kabuğu şekerlemesi
  • 2 yemek kaşığı kesilmiş badem
  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı toz kakao

Benzer Tarifler