Odun Pasta

Odun Pasta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazar 17 Ekim saat 08:30 | Pazar 17 Ekim saat 09:00

Tarif

Şifon Kek: Fırını önden 160 dereceye ısıtın. İki tane fırın tepsisine tereyağı sürün. Pişirme kağıdı yayın ve tereyağlayın.

Büyük bir kasede un, 3/4 su bardağı toz şeker, kabartma tozu ve tuzu çırpın. Başka bir büyük kasede yağı, yumurta sarısını, sütü ve vanilya çekirdeklerini çırpın. Yumurta sarısı karışımını un karışımına ekleyin ve çırpın.

Çırpma aparatı takılı elektrikli bir mikserin kasesinde, yumurta beyazlarını köpük köpük olana kadar yüksek hızda çırpın. Krem tartarı yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın. Yavaş yavaş kalan 3/4 su bardağı toz şekeri ekleyin, sert, parlak tepecikler oluşana kadar, yaklaşık 5 dakika çırpın. Yumurta beyazı karışımının üçte birini hamura karıştırın. Kalan yumurta beyazı karışımını silikon bir spatula ile nazikçe ama iyice hamurun içine katlayın.

Hamuru hazırlanan tepsiler arasında eşit olarak bölün ve bir spatula ile kenarlara yayın. Hafifçe dokunduğunuzda üst kısımlar esnek olana kadar, yaklaşık 18 dakika pişirin. İki mutfak havlusunun üzerine pudra şekeri serpin. Keklerden birini havlunun üzerine ters çevirin. Pişirme kağıdını çıkarın. Daha fazla pudra şekeri serpin. Kısa taraflardan birinden başlayarak, havluyla birlikte kütük şeklinde yuvarlayın. Kalan kek ile aynı işlemi tekrarlayın. Tamamen soğumaya bırakın.

Beyaz Modelleme Çikolatası: Beyaz çikolata ve 3 yemek kaşığı mısır şurubunu, karışım yoğunlaşana veya çok yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışım çok kalınsa kalan 1 yemek kaşığı mısır şurubunu ekleyin. Karışımı büyük bir streç film parçasının ortasına dökün. Bir disk haline getirmek için plastik kenarları kullanın. Sıkıca sarın ve katılaşana kadar yaklaşık 1 saat veya gece aşırı bekletin. Kullanıma hazır olduğunda, pudra şekeri serpilmiş bir yüzeye aktarın; pürüzsüz ve esnek olana kadar yoğurun.

Bitter modelleme çikolatası: Bitter çikolata ve 3 yemek kaşığı mısır şurubunu, karışım kıvamlı bir karışım veya çok yumuşak birhamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışım çok kalınsa kalan 1 yemek kaşığı mısır şurubunu ekleyin. Karışımı büyük bir streç film parçasının ortasına dökün. Bir disk haline getirmek için plastik kenarları kullanın. Sıkıca sarın ve katılaşana kadar yaklaşık 1 saat veya gece aşırı bekletin. Kullanıma hazır olduğunda, pudra şekeri serpilmiş bir yüzeye aktarın. Pürüzsüz ve esnek olana kadar yoğurun.

Çikolatalı Findık Dolgusu: Küçük bir kasede çikolatalı fındık kreması ve 1/4 su bardağı kremayı koyulaşana kadar çırpın. Büyük bir kasede kalan 3 fincan krema ve pudra şekerini yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın. Çikolata karışımını ekleyin ve sert tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin.

Birleştirme: Soğutulmuş kekleri açın, mutfak havlularını çıkarın ve tekrar katlayın. Her keki çapraz olarak üçe bölün. Bir parça keki açın ve yaklaşık 1 su bardağı dolguyu yayın. Sıkı bir spiral haline getirin ve kesik tarafı yukarı bakacak şekilde büyük bir servis tabağının ortasına yerleştirin. İkinci bir kek parçasını açın, 1 su bardağı daha dolgu yayın ve ilk parçanın çevresine sarın. Kalan 4 parça kekle tekrarlayın. Kalan dolguyu kekin üstüne ve yanlarına yayın.

Beyaz modelleme çikolatasını yaklaşık 24 cm çapında 6 mm kalınlığında bir yuvarlak halinde açın. Pastanın üzerine yerleştirin ve sarkık kenarları pastanın iki yanından aşağı katlayın. Sarkan kenarları suyla hafifçe fırçalayın. 1 1/2 su bardağı bitter modelleme çikolatasını 15 x 20 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Ağaç kabuğuna benzetmek için bitter çikolatanın üzerine tahta bir kaşığın sapını çapraz olarak bastırın. Bitter çikolatanın uzun kenarlarından birini düz bir kenar haline getirmek için bir pizza bıçağı kullanın. Kabuğu kekin çevresine yapıştırın, kenarı yukarı doğru kesin ve köklere benzetmek için altını toplayın, daha fazla derinlik oluşturmak için kabuk ile kek arasına küçük bitter çikolata topları yerleştirin. Pastanın kenarlarının etrafında bu şekilde çalışarak devam edin. İşlemi kalan bitter çikolata ile tekrarlayın, ardından kıvrımlı bir görünüm oluşturmak için bitter çikolata parçalarını sıkıştırıp katlayarak birbirine ekleyin.

Bir soyma bıçağı kullanarak, çatlaklar yaratmak için ağaç kütüğünün merkezden dışa doğru yayılan yüzeyine çizgiler çizin. Beyaz çikolataya kakao serpmek için yumuşak kıllı bir fırça kullanın. Az miktarda kakaoyu yoğun boya kıvamı alana kadar, her seferinde bir damla su ile karıştırın. 5 cm genişliğindeki sert bir fırçanın ucunu kakao karışımına batırın. Ağaç kütüğünün yüzeyinde ağaç halkaları oluşturmak için fırçayı kullanın. Kütüklerin kenarlarının ve köklerinin bazı noktalarına fırça ile mısır şurubu sürün. Yosun parçaları gibi bir görünüm oluşturmak için fırçalanmış noktaların üzerine Antep fıstığı serpin. Pastanın kenarlarına birkaç mantar şekeri koyun. Süslenmiş pasta 1 güne kadar buzdolabında üstü kapalı olarak saklanabilir.

 

 

Malzemeler

1 ADET 28-30 CM’LİK PASTA

 

Şifon Kek

  • Tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2 1/4 su bardağı kek unu (kendi kendine kabarmayan)
  • 1 1/2 su bardağı toz şeker, bölünmüş
  • 2 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı aspir yağı
  • 7 büyük yumurta sarısı, artı 9 büyük yumurta beyazı, oda sıcaklığında
  • 3/4 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 vanilya çubuğu, yarılmış ve çekirdekleri sıyrılmış
  • 1/2 tatlı kaşığı krem tartar
  • Pudra şekeri, serpmek için

 

Beyaz Modelleme Çikolatası

  • 285 gr. kaliteli beyaz çikolata (%55-61 kakao oranında), eritilmiş
  • 3-4 yemek kaşığı hafif mısır şurubu
  • Pudra şekeri, serpmek için

 

Bitter Modelleme Çikolatası

  • 566 gr. kaliteli bitter çikolata (%55-61 kakao oranında), eritilmiş
  • 1/2 su bardağı hafif mısır şurubu
  • Hollanda usulü kakao tozu, serpmek için

 

Çikolatalı Fındık dolgusu

  • 6 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması
  • 3 1/4 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

 

Birleştirmek için

  • Dekorasyon için Hollanda usulü kakao tozu, mantar şekeri, hafif mısır şurubu ve ince öğütülmüş Antep fıstığı

Benzer Tarifler