Hazırlanış
Hazırlık:
Elma kompostosu:
Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Komposto olana kadar limon suyu, su ve şekerle pişirin. Fırın tepsisini yağlayın ve elma kompostosunu dökün. Hamur parçaları:
Fırını 180 dereceye getirin. Cevizleri kabaca doğrayın ve tereyağını küp küp kesin. Cevizi, tereyağını, unu, şekeri ve tarçını hamur parçaları oluşana kadar karıştırın. Elma kompostosunun üstüne hamur parçalarını serpin. Kızarana kadar fırında 45 dakika pişirin.
Elma kompostosu:
Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Komposto olana kadar limon suyu, su ve şekerle pişirin. Fırın tepsisini yağlayın ve elma kompostosunu dökün. Hamur parçaları:
Fırını 180 dereceye getirin. Cevizleri kabaca doğrayın ve tereyağını küp küp kesin. Cevizi, tereyağını, unu, şekeri ve tarçını hamur parçaları oluşana kadar karıştırın. Elma kompostosunun üstüne hamur parçalarını serpin. Kızarana kadar fırında 45 dakika pişirin.
Malzemeler
Elma kompostosu için:
- 1 kilogram elma
- 1 adet limon
- 50 mililitre su
- 200 gram şeker
Hamur parçaları için:
- 50 gram ceviz
- 50 gram tereyağı
- 80 gram un
- 60 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın