Tarif

Kalamarları maden suyu ve tuzla beraber yumuşatın. Tüm otları ince ince kıyın. Bir kasede zeytinyağı, tuz, taze karabiber ve peyniri karıştırın ve bu iç ile kalamarları içini doldurun ve kürdanla dikin. Kalamarları fırına vermeden önce tavada her iki tarafını da kızartın. Kalamarları ızgara ettikten sonra bir kase içinde zeytinyağı, kekik, pul biber ve limon suyunu karıştırıp üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Avokado püresi için avokadoları gelişigüzel doğrayın ve diğer tüm malzemelerle birlikte mutfak robotunda püre haline getirin.

Yenilebilir çiçeklerle birlikte kalamar dolmaları servis edin.

Malzemeler

  • 4 adet kalamar
  • 1 yarım demet roka
  • 1 demet şevketi bostan
  • 1 yarım demet dereotu
  • 1 demet turp otu
  • 6 dilim Trakya keçi peyniri
  • 1 adet maden suyu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet limon
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı

Avokado püresi için:

  • 2 adet avokado
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet misket limonu
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı krema

Benzer Tarifler