Otlu Labne Peynirli Izgara Sebze Kasesi

Otlu Labne Peynirli Izgara Sebze Kasesi

Tarif

Bir barbeküyü orta ateşte önceden ısıtın.

Tatlı patatesleri doğrudan barbekü ızgarasının üzerine yerleştirin ve 30 dakika boyunca ara sıra çevirerek veya yumuşayana kadar pişirin.

Kabak dilimleri, havuçlar ve taze soğanları bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin, damak tadınıza göre çeşnilendirin ve iyice karıştırın. Mangalın üzerine tatlı patatesin yanına yerleştirin ve balkabağını 25 dakika, havuçları 15 dakika, arpacık soğanı 5 dakika, ara sıra çevirerek veya bütün sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Otlu labne için dereotu ve labneyi bir kasede birleştirin ve ihtiyaç duyulana kadar buzdolabına koyun.

Sebzeleri ve otlu labneyi kat kat bir kaseye yerleştirin, bir miktar lahana turşusu ekleyin ve üstüne badem, nar ve fermente sarmısak balı gezdirin.

Malzemeler

  • 1 orta boy tatlı patates
  • ¼ balkabağı, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş
  • 8 mor havuç, soyulmuş ve temizlenmiş
  • 1 demet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 10 adet kabukları soyulmuş badem, kavrulmuş ve ince ince doğranmış
  • 1 yemek kaşığı fermente edilmiş sarmısak ve bal (bknz notlar)
  • küçük bir avuç mor lahana turşusu
  • 1 yemek kaşığı nar tanesi

Otlu Labne peyniri

  • 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
  • ½ bardak labne

Benzer Tarifler