Tarif

Sosu hazırlamak için bir kaseye balsamik sirke, sızma zeytinyağı, bal, tuz, karabiberi koyun ve 1 adet limonun kabuğunu üzerlerine rendeleyin. ½ limonun suyunu da sıkın ve çırpın.

Ot karışımı için rokayı kabaca doğrayın.

Fesleğenin yapraklarını sert köklerinden ayırın.

Maydanozu da kabaca doğrayın.

Otların hepsini mutfak robotunun içine koyun ve üzerlerine zeytinyağını ekleyin. Kapariyi ilave edin. Sarımsağı kabaca doğrayıp ilave edin ve mutfak robotunda püre haline getirin. İçinde ufak parçalar kalmasına izin verin.

Bir tavayı ateşe koyun ve içine 1 parmak kadar zeytinyağı ilave edip ısıtın.

Düz mermer bir zemine ekmek hamurunuzu koyun. Zemine biraz zeytinyağı dökün ve ekmek hamurunu elinize yapışmaması için burada yağlayın.  (zemininiz mermer değilse ekmek hamurunun yapışmaması için un serpebilir ya da zemin elverişli ise yine zeytinyağı dökebilirsiniz.)

Ekmek hamurundan parçalar koparıp düz zeminde bastırıp yayarak elinizle olabildiğince ince açın.

Isınan yağın içerisinde açmış olduğunuz hamurları koyun ve çevirerek her iki yüzleri altın sarısı oluncaya kadar kızartın.  Yağ ne kadar kızgın olursa hamur içine o kadar az yağ çekecektir.

Kızaran hamurları fazla yağını bırakması için havlu peçete serili bir tabağa çıkartın.

Derince bir kasenin içine mozarella peynirlerini koyun.

Sarı ve kırmızı çeri domatesleri iki parçaya kesin ve mozarella peynirlerine ekleyin.

Üzerlerine hazırlamış olduğunuz yeşil ot karışımını ilave edin ve iyice karıştırın.

Balsamik sirkeli sostan ilave edip tekrar karıştırın.

Salata karışımını servis kasesine alın. Üzerine biraz daha hazırladığınız sostan gezdirin. Pişileri de yanlarına yerleştirin. Taze fesleğen yapraklarıyla süsleyin sızma zeytinyağı gezdirip servis edin.

Malzemeler

  • 300 gram baby mozzarella peyniri
  • 7 adet kırmızı çeri domates
  • 7 adet sarı çeri domates

Pişi için:

  • 1 adet ekmek hamuru
  • 1 ölçü zeytinyağı

Ot karışımı için:

  • 15 dal taze fesleğen
  • 15 dal maydanoz
  • 15 dal roka
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 diş sarımsak

Sos için:

  • 1 yarım çay bardağı balsamik sirke
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 adet limon

Süslemek için:

  • 1 miktar taze fesleğen yaprağı

Benzer Tarifler