Paksimadia Yunan Kurabiyesi

Paksimadia Yunan Kurabiyesi
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 12 Nisan saat 03:40 | Pazartesi 12 Nisan saat 04:05

Tarif

Fırını önden 190 dereceye ısıtın. Orta boy bir kasede un, kabartma tozu, tuz ve 1/2 su bardağı beyaz susamı karıştırın.

Düz karıştırıcı aparatı takılı bir mikser kasesinde, yumurtaları ve 1 ½ su bardağı şekeri orta hızda soluklaşana kadar çırpın. Yağ, uzo, portakal kabuğu rendesi ve suyunu ve vanilyayı çırpın. Hızı düşürün ve iyice karışana kadar un karışımını yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Hamuru ikiye bölün. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin ortasına bir tanesini aktarın. Diğer hamur parçasını da başka bir  pişirme kağıdı serili fırın tepsisine koyun. Hamurlara 30 x 6 cm’lik somun şekli verin. Siyah susam tohumlarını ve kalan 2 yemek kaşığı beyaz susam tohumlarını karıştırın. Somunların üzerinde eşit olarak dağıtın. Kalan 2 yemek kaşığı şekerle eşit şekilde serpin. Hafifçe altın rengi alana ve katılaşana kadar, 25-30 dakika pişirin. Tepsileri tel ızgaraya aktarın, 30 dakika soğumaya bırakın. Fırın sıcaklığını 150 dereceye düşürün.

Somunları birer birer kesme tahtasına aktarın. Tırtıklı bir bıçak kullanarak, çapraz şekilde 10 mm kalınlığında dilimler halinde kesin. Dilimleri, kesik tarafı aşağı gelecek şekilde, yeni pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsilerine yerleştirin. Gevrek ve hafif altın rengi olana kadar kurabiyeleri arada bir kere çevirin ve tepsileri döndürün. 35-40 dakika pişirin. Kağıtları tel ızgaralara aktarın. Tamamen soğumaya bırakın. Kurabiyeler 2 haftaya kadar oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklanabilir.

Malzemeler

  • 3 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 1/2 su bardağı arpa unu
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı ve 2 yemek kaşığı beyaz susam, kavrulmuş
  • 2 büyük yumurta
  • 1 1/2 su bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı üzüm çekirdeği yağı
  • 1/3 su bardağı uzo
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi ve 1/4 su bardağı taze portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı saf vanilya özütü
  • 1 yemek kaşığı çörek otu, kavrulmuş

Benzer Tarifler