Tarif

Çingene palamutlarını temizleyin ve solungaçlarını çıkartın. Tahtanıza yağlı kağıt serin. Palamudu yağlı kağıdın üzerine alın ve derisine zarar vermeden başından ve kuyruğundan birbirine doğru iterek kılçığını yumuşatın. Kuyruk kısmından sağa sola doğru hareketler yaparak kılçığı kırın. Aynı işlemi boyun kısmına da gerçekleştirin. Kırılan kılçığı baş kısmının olduğu yerden çekerek çıkartın. Aynı işlemi diğer balıklara da uygulayın. Yine deriye zarar vermede bir çay kaşığı yardımıyla balığın içindeki etleri çıkartın ve iç harç yapmak için bu etleri ayırın. Soğanın kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın.

Tavaya az bir miktar zeytinyağı koyun, çam fıstığı ekleyip kavurun. Soğanları ekleyin, hafif ölene kadar karıştırarak pişirin. Balık içini de ekleyip karıştırın. Karabiber, tarçın, yenibahar ve kuru nane ekleyin. Kuş üzümünü de ekledikten sonra karıştırıp ocağın altını kapatın. Ceviz içini doğrayın ve tavaya ekleyin. Maydanoz ve dereotunu da kıydıktan sonra tavaya ilave edin. Karıştırın. Hazırladığınız bu iç harçla balıkların içini doldurun. Bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Bulayın.

Ayrı bir kaseye galeta unu, diğer bir kaseye de un koyun. Balıkların içlerinin dağılmaması için karın kısımlarından bir kürdanla tutturun. Balıkları sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Tavada sıvıyağı kızdırın ve balıkları sıra sıra bu yağda kızartın.

Sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 3 adet çingene palamudu
  • 1 adet soğan
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 avuç çam fıstığı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 tutam kuru nane
  • 1 avuç kuş üzümü
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 tutam doğranmış maydanoz
  • 1 tutam doğranmış dereotu
  • 1 ölçü galeta unu
  • 1 ölçü un
  • 2 adet yumurta
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler