Tarif

Yayık altı suyunu bir kaseye dökün. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve içini kazıyın. Vanilya tohumlarını, unu, kabartma tozunu, tuzu ve iki yemek kaşığı şekeri yayık altı suyuyla karıştırın. Yumurtaları da karışıma ekleyin. Yapışmaz tavada biraz yağ kızdırın. Karışımdan azar azar alarak pancake hâlinde pişirin. Çilekleri yıkayın, saplarını çıkarıp dörde bölün. Kremayı şekerle birlikte kabarana kadar çırpın. Çilekleri ve çırpılmış kremayı pancake’lerin üstüne bölüştürün. Üstüne pudra şekeri serpin.

Malzemeler

  • 400 mililitre yayık altı suyu
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 gram un
  • 4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 ölçü ayçiçeği yağı
  • 1 kutu çilek
  • 200 mililitre taze krema
  • 1 ölçü pudra şekeri

Benzer Tarifler