Tarif

Pancarları saplarından ayırıp aliminyum folyoya sarın ve 20 dakika 180 C lik fırında fırınlayın. Soğanın kabuklarını soyun ve diş diş doğrayın. Dana etini küp küp doğrayın. Tencereyi ocağa koyup ısıtın. Kurutulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Etleri tencereye birbirlerine değmeyecek şekilde koyun ve çevirerek her tarafını mühürleyin.

Tereyağını etlerin içine atın. Azıcık zeytinyağı gezdirin. Doğradığınız soğanları da ete ilave edin. Kuru domatesleri de ekleyip karıştırın. Et suyunu ilave edin. Bir gece önceden ıslatılıp haşlanmış olan kuru börülceyi de ilave edin ve tencerenin altını kısıp kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pancarlarınızı fırından çıkartın. Tahtanızı boyamaması için üzerine iki kat yağlı kağıt serin.

Pancarın kabuklarını soyun, önce dilim sonra da küp şeklinde doğrayın. Pancarları kısık ateşte demlenmekte olan yemeğin içine atın. Kapağını kapatıp pişirme işlemine devam edin. İki tutam kimyon, iki parça biberiye, bir tutam taze kekik ve tuz ekledikten sonra yemeği pişmeye bırakın. Piştikten sonra üzerine sumak ve pancarlı yoğurt sosu dökerek servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet pancar
  • 1 adet soğan
  • 200 gram yağsız dana parça et
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 adet kuru domates
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 avuç kuru börülce
  • 2 tutam kimyon
  • 2 parça biberiye
  • 1 tutam taze kekik

Benzer Tarifler