İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Pancar Glazeli Bonfile

Oylama 0/5

Tencereye su koyup üzerine süzgeç oturtun ve suyu kaynamaya bırakın.

Patateslerin kabuğunu soyup kabaca doğrayın ve süzgecin içine koyup tencerenin kapağını kapatıp patatesleri suyun buharıyla yumuşamaya bırakın.

Kapya biberleri ocağa koyup çevirerek közleyin. 1 baş sarımsağı da beraberce közlenmesi için biberlerin üzerine koyun.  Közlenen biberleri kaseye alıp kabuğunun daha kolay soyulabilmesi için üzerini streç film ile kapatıp ılınana dek bekletin.

Sosu hazırlamak için pancarın kabuklarını soyup dilimleyin ve ufak bir tencerenin içine yerleştirin. Üzerine pancar turşusu suyu ve şalgam suyunu döküp 4 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin.

2 diş sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve pancarlara ilave edip kısık ateşte şeker eriyip pancar yumuşayıncaya dek pişmeye bırakın.

Ocağa tava koyup ısıtın.

Bonfileyi kesme tahtasının üzerine koyup etrafına 6 dal taze kekiği elinizle bastırarak yapıştırın. 1 dal biberiyeyi de koyun. Kasap ipi yardımıyla eti sararak bağlayıp düğümleyin. Böylece et pişerken silindir formunu koruyacaktır.

Bonfileyi zeytinyağı ile iyice yağlayıp üzerine tuz atın ve ısınmış tavaya yerleştirip çevirerek etrafı renk alıp kızarıncaya dek eti mühürleyin. Yanına 1 baş sarımsağın yarısını da yerleştirip tat vermesi için ara ara tavada gezdirin.

Pancarların suyu fokurdadığı zaman, suyundan 4-5 yemek kaşığı kadar alıp bonfilenin bulunduğu tavaya dökün ve eti tavada çevirerek sosa iyice buladıktan sonra altını kapatın.

Fırın kabının içine geri kalan 4 dal kekiği ve sarımsağın diğer yarısını koyup eti yerleştirin ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına verip 15 dakika pişirin. Az pişmiş istiyorsanız 10 dakika tutmanız yeterlidir.

Etin piştiği tavaya et suyunu döküp tavadaki lezzetlerle karışması için spatula yardımıyla tavanın tabanını kazır gibi yaparak et suyunu karıştırın.

Pişen pancarları bir tabağa aktarıp suyunu et suyunun bulunduğu tavaya döküp beraberce kaynatın.

Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyup kaseye koyun. Közlenmiş 1 baş sarımsaktan 2-3 diş alıp kabuklarını soyun ve biberlerin bulunduğu kasenin içine atıp üzerlerine biraz zeytinyağı ekleyin ve el blenderı yardımıyla dişe gelecek şekilde parçalayın.

Haşlanan patatesleri tencerenin içine koyup üzerine sarımsaklı biberi dökün, toz kırmızı biber ve tereyağını da ekleyip patates ezici yardımıyla malzemeleri ezip püre haline getirin.

Pürüzsüz olması için püreyi süzgeçten geçirin.

Pişen eti fırından alıp üzerine pancarlı et suyundan birkaç yemek kaşığı gezdirin. Eti biraz beklettikten sonra etrafındaki ipi söküp çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.

Temiz bir tavayı ocağa koyup içine çeyrek yemek kaşığı kadar tereyağı koyup tuz atın ve 1 çay kaşığı kadar da pul biber dökün. Tereyağı eridiği zaman biberli patates püresini koyup karıştırarak yağ ve pul biberi yedirip püreyi kaseye aktarın.

Aynı tavaya geri kalan çeyrek yemek kaşığı tereyağını koyup pancarları yerleştirin ve çevirerek pancarları karamelize edin. Kimyon ve tuz da ilave edin.

Servis edeceğiniz tabağa patates püresinden ve karamelize olmuş pancarlardan koyup dilimlenen etten yerleştirin. Üzerlerine biraz tuz, karabiber ile taze kekik ve fesleğen serpip pancarlı et suyundan gezdirerek servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Hazer Amani