Tarif

Kesme tahtasının üzerine pancarın renginin geçmemesi için iki kat yağlı kağıt serin. Pancarın kabuklarını soymadan 5-6 parçaya bölün ve katı meyve sıkacağında sıkın. (Topraksı tadını hissetmek istiyorsanız pancar suyunu sıkar sıkmaz yoğurdunuza ilave edebilirsiniz.) Çıkan pancar suyunu ocağa koyduğunuz tavaya dökün ve 3 de 1 oranında azalıncaya kadar kaynatın. Çırpma teli yardımıyla süzme yoğurdu karıştırarak homojen kıvama getirin. Sos haline gelen pancar suyundan bir yemek kaşığı yoğurda ekleyip karıştırın. Dilediğiniz renge gelene kadar sostan ekleyebilirsiniz. Tuzunu serpin. Çırpma teliyle karıştırarak su ilave edin. İstenilen kıvama gelene kadar su ilave edebilirsiniz. Miktar sizin damak zevkinize bağlıdır. Soğuması için içine birkaç parça buz atın.

Servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet pancar
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü buz
  • 1 ölçü su

Benzer Tarifler