İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Pancarlı Ayran

Oylama 0/5
Kesme tahtasının üzerine pancarın renginin geçmemesi için iki kat yağlı kağıt serin. Pancarın kabuklarını soymadan 5-6 parçaya bölün ve katı meyve sıkacağında sıkın. (Topraksı tadını hissetmek istiyorsanız pancar suyunu sıkar sıkmaz yoğurdunuza ilave edebilirsiniz.) Çıkan pancar suyunu ocağa koyduğunuz tavaya dökün ve 3 de 1 oranında azalıncaya kadar kaynatın. Çırpma teli yardımıyla süzme yoğurdu karıştırarak homojen kıvama getirin. Sos haline gelen pancar suyundan bir yemek kaşığı yoğurda ekleyip karıştırın. Dilediğiniz renge gelene kadar sostan ekleyebilirsiniz. Tuzunu serpin. Çırpma teliyle karıştırarak su ilave edin. İstenilen kıvama gelene kadar su ilave edebilirsiniz. Miktar sizin damak zevkinize bağlıdır. Soğuması için içine birkaç parça buz atın.

Servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar