Tarif

Şurup malzemelerini bir tencereye alın. Karışımı kaynamaya bırakın ve koyulaşıp şurup kıvamı alıncaya dek suyunu çektirin. Şurubu soğutun ve pancar dilimlerini ekleyin. Bir süre buzdolabında marine olmaya bırakın.

Mozzarella, taze krema ve biraz su ekleyip karıştırın. Tuz ve trüf yağıyla çeşnilendirin. Marine edilmiş pancar dilimlerini tabağa alın. Üzerine dilimlenmiş mozzarella ekleyin ve trüf yağıyla süsleyin. Karabiberle çeşni katın.

Malzemeler

  • 5 adet pancar veya Chioggia pancarı (pişirilmiş ve dilimlenmiş)
  • 2 tatlı kaşığı trüf yağı
  • 5 yemek kaşığı taze krema
  • 400 gram küçük mozarella topu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Balzamik şurup:

  • 100 mililitre balzamik sirke
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 12 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler