Tarif

180 derecelik fırında 30 dakika pişirdiğiniz ve kabuklarını soyduğunuz pancarı dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Doğrarken pancarın kesme tahtasını boyamaması için tahtaya 2 kat yağlı kağıt serin. Doğradığınız pancarları bir tencereye alın. 10 adet taze inciri 4 parçaya kesin. Reçelin renginin bulanıklaşmaması için içlerini kabuklarından ayırın.

Kabuklarını soyduğunuz incir dilimlerini pancarların üzerine yerleştirin. Tencerenin altını yakın. Üzerine toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. İncirler akışkan kıvama gelene kadar kendi suyunda kaynatın. Reçel kıvamına geldiğinde üzerine 5-6 damla limon suyu sıkın. Çok az daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp bir tabakta soğumaya bırakın. Üzerine beyaz haşhaş, susam veya arzu edilen başka bir baharatı serpin.

Malzemeler

  • 1 adet pancar
  • 10 adet incir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 damla limon suyu
  • 1 tutam beyaz haşhaş
  • 1 tutam susam

Benzer Tarifler