İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Pancarlı İncir Reçeli

Oylama 0/5
180 derecelik fırında 30 dakika pişirdiğiniz ve kabuklarını soyduğunuz pancarı dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Doğrarken pancarın kesme tahtasını boyamaması için tahtaya 2 kat yağlı kağıt serin. Doğradığınız pancarları bir tencereye alın. 10 adet taze inciri 4 parçaya kesin. Reçelin renginin bulanıklaşmaması için içlerini kabuklarından ayırın.

Kabuklarını soyduğunuz incir dilimlerini pancarların üzerine yerleştirin. Tencerenin altını yakın. Üzerine toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. İncirler akışkan kıvama gelene kadar kendi suyunda kaynatın. Reçel kıvamına geldiğinde üzerine 5-6 damla limon suyu sıkın. Çok az daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp bir tabakta soğumaya bırakın. Üzerine beyaz haşhaş, susam veya arzu edilen başka bir baharatı serpin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar