Tarif

Pancarları dörde bölün ve katı meyve sıkacağında suyunu sıkın. Pancar suyunu bir tavaya koyup üçte bir oranında azalıncaya kadar kaynamaya bırakın.

Kuskusu ayrı bir tencereye koyun. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirin ve karıştırarak kavurun. Sebze suyunu kuskusa ilave edin. Kuskus sebze suyunda diri bir şekilde haşlanana kadar pişirin. Pancar sosunun pişip pişmediğini anlamak için bir kaşığın dibini pancar sosuna batırın. Parmağınızla kaşığı çizdiğiniz zaman sos aşağıya doğru akmıyorsa kıvama gelmiş demektir. Haşlanan kuskusları süzgeç yardımıyla bir kaseye süzün, suyunu atmayın.

Tencereye biraz zeytinyağı koyun. Arpacık soğanların kabuklarını soyup ikiye bölün. Soğanları tencereye ekleyin ve zeytinyağında karamelize olana kadar kavurun. Soğanlara şarap sirkesi ekleyin. Karıştırın. Sirke suyunu çok fazla çekmeden kuskusu soğanlara ilave edin ve kavurun.

Kuskus kurumaya başladığı an 2 kepçe süzdüğünüz kuskus suyundan ilave edin. Bir tutam kimyon, bir tutam toz kişniş, bir tutam da karabiber ve tuz ekleyin. Tereyağını da ekleyip karıştırın. Üzerine 3 yemek kaşığı pancar sosu ilave edin. Miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Altını kısın.

Eski kaşar rendesini de kuskusa ilave edin. Kavrulmuş çam fıstığını doğrayın. Kuskusa ekleyin.

Doğranmış birer tutam taze soğan, dereotu ve maydanozu da kuskusa ilave edin karıştırın. Servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet pancar
  • 1 su bardağı kuskus
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 litre sebze suyu
  • 6 adet arpacık soğanı
  • 1 çeyrek çay bardağı beyaz şarap sirkesi
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam toz kişniş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tutam rendelenmiş eski kaşar
  • 2 tutam kavrulmuş çam fıstığı
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler