Tarif

2 adet limonun kabuklarını şeritler halinde soyun. 5 limonun suyunu sıkın. Limon suyu ve kabuk parçalarını bir karıştırıcıya alın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve koyu bir püre elde edene kadar çekin. Püreyi bir süzgeç ya da bir tülbent aracılığıyla süzerek bir kaba alın.

Yemek kaşığının tersiyle hafifçe masaj yapar gibi bastırarak süzme işlemini hızlandırabilirsiniz. Süzdüğünüz karışımın üzerine istediğiniz kıvama göre su ekleyip karıştırın. Limonatayı bir sürahiye alın ve soğuması için içine buz atın. 2 adet pancarı dörde bölün ve katı meyve sıkacağında suyunu sıkın. Damak zevkinize göre istenilen miktarda pancar suyu ekleyin ve limonatayı karıştırın.

Aromasını güçlendirmek için taze nane yaprakları ve limon dilimleri kullanın.

Malzemeler

  • 7 adet limon
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 ölçü su
  • 1 ölçü buz
  • 1 dal taze nane
  • 1 adet limon (dilimlenmiş)

Pancar suyu için:

  • 2 adet pancar

Benzer Tarifler