Tarif

Soğan ve sarımsağı doğrayın ve biraz tuz ekleyin. Soğan ve sarımsağı biraz sıvı yağla bir tavada soteleyin. İçine risotto pirincini ekleyin. Kırmızı şarabı, tavuk suyunu ve pancar suyunu azar azar ekleyin ve sürekli karıştırmaya devam edin. Pirinç piştiği zaman pancarları, yemeklik mayayı ve tuzu ekleyin. Birkaç dakika pişmeye bırakın.

Kar Kekliği ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 adet mor soğan (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 2 tutam tuz
  • 1 ölçü sıvı yağ
  • 1 miktar risotto pirinci
  • 1 adet limonun suyu
  • 200 mililitre tavuk suyu
  • 150 mililitre kırmızı şarap
  • 300 mililitre pancar suyu
  • 4 adet pancar
  • pişirilmiş ve küçük parçalar halinde kesilmiş
  • 2 yemek kaşığı yemeklik maya

Benzer Tarifler