Paris Brest

Paris Brest
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 18 Kasım saat 06:45 | Pazartesi 18 Kasım saat 11:30

Tarif

Hazırlanışı:

Karışım:

Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Su, süt, tereyağı, tuz ve şekeri kaynatın. Unu da ekleyip karışımı beş dakika pişirin.

Tencereyi ocaktan alıp yumurtaları tek tek içine ekleyin. Karışımı düz uçlu krema torbasına doldurun.

Karışımın tamamını, birbirine değecek toplar hâlinde, halka oluşturacak şekilde bir tepsiye sıkın.

Bademleri doğrayıp topların üstüne serpiştirin. 20 dakika, kahverengileşinceye dek fırında pişirin.

Fırını kapatıp, topları soğuyana dek içinde bekletin.

Krema:

Vanilya çubuğunu boylamasına kesip özünü çıkarın. Çubuk vanilya ve şekerin yarısıyla sütü kaynatın.

Yumurta sarılarını, kalan şekeri ve unu karıştırın. Bu karışıma, bir miktar süt katıp hepsini tekrar tencereye boşaltın, iyice karıştırın. Kremayı kısık ateşte beş dakika pişirin.

Fırın tepsisini soğuk sudan geçirip karışımı içine dökün, streç filmle sarıp soğumaya bırakın.

Fındıklı Krema: 

Tereyağı ve şekeri kabarana dek karıştırın.

Kremayı karıştırıp tereyağını iki aşamada ekleyin. Fındıklı karışımı karıştırın. Kremayı, kalın uçlu bir krema torbasına doldurun.

Paris-Brest:

İki halka oluşturmak için hamuru ikiye bölün. Bir yarının üstüne fındıklı kremadan sıkıp, diğer yarıyı üstüne kapayın. Üstüne pudra şekeri serpiştirin.

Malzemeler

Karışım için:

  • 100 mililitre süt
  • 100 gram tereyağı
  • 10 gram tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 100 mililitre su
  • 100 gram un
  • 4 adet yumurta
  • 60 gram badem

Krema için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 mililitre süt
  • 50 gram şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un

Fındıklı krema için:

  • 300 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 300 gram krema
  • 100 gram fındık ezmesi

Benzer Tarifler