İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Pastırma Köftesi ve Kuru Fasulye Püresi

Oylama 0/5

Dana kıymasını derince bir karıştırma kabının içine koyun.

Soğanı kabaca doğrayın ve kaptaki kıymaya ilave edin. İçerisine tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ekleyin. Biraz zeytinyağı gezdirin.

Taze biberiyenin yapraklarını sapından ayırıp ince ince kıyın ve kıymanın içine ilave edip kıymayı yoğurun.

Kıymayı kesme tahtasının üzerine koyup yoğurma işlemine devam edin. Eğer harç nemli görünürse içine 1 yemek kaşığı kadar galeta unu ekleyin. Tekrar yoğurun. Köfte harcını kaba geri koyun.

Dilim pastırmayı düz zemine serin, köfte harcından bir parça koparıp orta boy yassı köfte yapın ve pastırmaya sarın. Sardıktan sonra pastırmayla köftenin birbirine tutunması için üzerine elinizle hafifçe bastırın. Tüm malzemeye aynı işlemi uygulayın.

Tavayı ateşe koyup ısıtın içine zeytinyağı dökün, çok az da tuz serpiştirin. Pastırmalı köfteleri tavaya yerleştirip çevirerek pişirin.

Önceden ıslanıp haşlanmış kuru fasulyeyi mutfak robotunun içine koyun.

Biberiyenin yapraklarını ince kıyıp kuru fasulyeye ilave edin. İçerisine biraz zeytinyağı döküp nar ekşisini ilave edin ve tuz serpiştirin. Kuru fasulyeyi robotta püre oluncaya kadar çekin.

Köfteler pişince tavaya soğuk tereyağını ekleyip eritin ve kaşıkla eriyen tereyağından alıp köftelerin üzerinden gezdirerek köfteleri yıkayın.

Pişen köfteleri havlu peçetenin üzerine çıkartın. Tavada kalan sıcak tereyağın içerisine 1-2 tutam pul biber atıp karıştırın.

Servis tabağına kuru fasulye püresinden koyun, üzerine köfteleri yerleştirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip pul biberli tereyağından gezdirerek servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza