Tarif

Patatesleri soyup doğrayın ve yıkayın. Büyükçe bir tencereyi suyla doldurup tuz ekleyin ve kaynatın. Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Tenceredeki suyu dökün. Patatesleri eziciyle ezip tereyağını ve yumurtayı karıştırın. Kerevizlerin dış yapraklarını soyup yeşil yapraklarını kesin. Kerevizleri halka halka doğrayın. Bir tencerede su kaynatın ve kerevizleri yumuşayana kadar, hızlıca haşlayın. Kerevizleri patates püresine katlayarak karıştırın. Pastırmaları şeritler hâlinde kesip kıtırlaşana kadar kuru bir tavada kızartın. Sosisleri ekleyip altın rengi alana dek kızartın. Kaju fıstıklarını kıyın. Pastırmayı ve kaju fıstıklarını püreye ekleyip iyice karıştırın. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

Malzemeler

  • 1 kilogram patates
  • 200 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet kereviz
  • 4 dilim pastırma
  • 4 adet sosis
  • 100 gram kaju
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler