İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Pastırmalı Bolonez Soslu Makarna

Oylama 0/5

Ocağa tencereyi koyup içine makarnayı aşacak kadar su ekleyin ve suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra suya 2 tutam kadar tuz atın.

Su kaynadıktan sonra içine makarnaları koyup al dante olana kadar pişmeye bırakın.

Soğanın kabuklarını soyup kabaca parçalara kesin.

Havucun kabuklarını soyup rendenin iri tarafından rendeleyin.

Ayrı bir tavayı ateşe koyun ve içine zeytinyağı döküp ısıtın.

Sarımsakların kabuklarını soyup kabaca doğrayın.

Isınan tavanın içine soğan, sarımsak ve havucu koyup karıştırarak soteleyin.

Kereviz saplarını yıkayıp temizledikten sonra ince ince doğrayın. Havuçların olduğu tavaya ekleyip sotelemeyi sürdürün. Dilerseniz kerevizin sapı yerine kök kısmını da rendeleyerek kullanabilirsiniz.

Çemensiz pastırmayı küçük parçalara kesin ve tavadaki sebzelerin içine ekleyin, sotelemeyi sürdürün.

Tavanın içine kıymayı ekleyin ve kıyma pişene kadar hepsini beraber karıştırarak kavurun.

Domatesleri küp küp doğrayın ve domates salçasıyla beraber kıymaların içine ilave edip karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Dilerseniz hazır doğranmış domates de kullanabilirsiniz.

Üzerlerine 1 çay kaşığı kadar muskat rendeleyin. Defne yapraklarını ve taze biberiyeyi de ekleyin.

Makarnayı süzmeden önce makarnanın suyundan 2 -3 kepçe kadar kıymalı sosun içine ekleyin.

Makarnayı süzün, süzdükten sonra makarnanın üzerine zeytinyağı gezdirin.

Pişmekte olan sosun içine tereyağını ekleyin. Karıştırmayı sürdürün. Tereyağı sosun kıvam kazanmasını sağlayacaktır.

Sos pişince içinden biberiye ve defne yapraklarını çıkartın.

Sosun yarısını makarna ile birleştirin ve karıştırın. Hepsini dökerseniz makarnanın sosu dibine çökecektir.

Makarnayı servis tabağına alın, üzerine sosun geri kalanından koyun.

Üzerini taze maydanoz yapraklarıyla ve rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyin. Biraz da zeytinyağı gezdirin.

Dilerseniz, zeytinyağına aroma katmak için, bulunduğu şişenin içine birkaç dal taze biberiye atabilirsiniz. Böylece biberiye durdukça aromasını yağa verecektir.

En son kremayı üzerine gezdirin, biraz da karabiber serpiştirip servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza