Tarif

Kırmızı ve sarı dolmalık biberleri dik tutarak kenar etli kısımlarını kesin. 

Acılık vermemesi için kestiğiniz etli kısımlardaki beyaz damarları da bıçakla keserek temizleyin.

Biberleri ince şeritlere kesin.

Pastırmaları da şeritler halinde kesin.

Taze yufkayı düz bir zemine açın. Kenar parçalarını kesip bir dikdörtgen elde edin. Bu dikdörtgeni eşit iki parçaya bölün.

Biber ve pastırmaları yufkanın baş kısmına yerleştirin. Bu işlemi yaparken kenarlardan boşluk bırakın. Malzemeden bolca koyun.

Yufkanın iki kenarını harcın üzerine doğru (içe doğru) katladıktan sonra yufkayı rulo şeklinde sarın. Mümkün olduğu kadar sıkı sarmaya çalışın.  İkinci parça yufkaya da aynı işlemi uygulayın.

Fırın tepsisinin içine sızma zeytinyağı döküp peçete ya da fırça yardımıyla tepsiye yayın.

Yufkaların bağlantı noktası tepsinin zeminine gelecek şekilde yufkaları yerleştirin. Böylece yufkalar pişerken açılmayacaktır.

Önceden 200 C ye ısıtılmış fırında üstleri altın sarısı olup çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin.

Beşamel sosu hazırlamak için tencereyi ateşe koyun ve içine tereyağını koyup eritin.

Eriyen tereyağının içine karıştırarak unu ilave edip kavurun.

Karıştırma işlemini sürdürerek yavaş yavaş sütü ilave edin. Çırpma teli yardımıyla iyice çırparak beşamel sosun içinde topak olmasını engelleyin.

Ocağın altını kapatıp çırpma işlemini sürdürerek içine yavaş yavaş rendelenmiş çedar peynirini ekleyin.

Pişen börekleri fırından çıkartın ve börekleri ortadan ikiye kesin. Servis tabağına aktarıp hazırladığınız çedarlı beşamel sosu üzerlerine gezdirin. Dilerseniz yanında da servis edebilirsiniz. Biraz daha lezzet katmak isterseniz küçük bir parça çili biberi incecik doğrayarak üzerine serpiştirebilirsiniz. 

Malzemeler

  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 200 gram çemensiz pastırma
  • 2 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı kadar süt
  • 200 gram rendelenmiş çedar peyniri
  • 1 adet çili biberi

Benzer Tarifler