Hazırlanış

Hazırlık:

Pastırmalı rulo:


Ekmeğin kabuğunu ayırın ve üstüne taze krema sürün. Üstüne pastırma koyun ve tuzla karabiber serpin. Ekmek dilimlerini boylamasına rulo yapın ve streç filmle sıkıca sarın. Ruloları buzdolabına koyun ve 30 dakika bekletin. Yuvarlak kalıbı streç filmle kaplayın. Ekmek rulolarını streç filmden çıkarın ve bir santimetre kalınlığında dilimleyin. Yuvarlak kalıbın içini ekmek rulolarıyla kaplayın. Pastırmalı musun altını kapatmak için birkaç ruloyu ayırın. Pastırmalı mus:

Pastırmayı küçük parçalara ayırın. Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın ve Frenk soğanını doğrayın. Jelatin parçalarını soğuk suya batırın. Tavuk suyunu kaynatın. Jelatin parçalarının suyunu sıkın ve tavuk suyuna karıştırın. Tavuk suyu koyulaşmaya başlayana kadar soğutun. Kremayı koyun, pastırma ve Frenk soğanını ekleyin. Musu yavaşça yuvarlak kalıba dökün. Arta

Malzemeler

Pastırmalı rulo için:

  • 1 adet uzunlamasına dilimlenmiş ekmek
  • 125 mililitre taze krema
  • 200 gram pastırma
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Pastırmalı mus için:

  • 100 gram pastırma
  • 200 mililitre taze krema
  • 4 adet jelatin yaprağı
  • 125 mililitre tavuk suyu
  • 1 demet Frenk soğanı

Benzer Tarifler