Pastırmalı Tavuk

Pastırmalı Tavuk
Yayınlandığı Program: Refika ile Öze Dönüş Yayın tarihleri: Cumartesi 21 Eylül saat 19:10 | Pazar 22 Eylül saat 00:35

Tarif

Hazırlanışı:

Fırını ızgara modunda, 250 derecede çalıştırın ve en üst rafına fırın telini koyun. 1 parça tavuk göğsünü yatay olarak 3 dilime kesip et döveceği ile dövün. Buzdolabı poşetini açıp içinde döverseniz yapışmasını da engelleyebilirsiniz. Tavukları 2 çorba kaşığı soya sosu, 1 çorba kaşığı pekmez, 1 çorba kaşığı bal, 1 çay kaşığı karabiber ve ezdiğiniz 1 diş sarımsakla hazırladığınız sosa koyun. Bir müddet bekletin ki içine işlesin.

Isıttığınız döküm tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyun ve yağ ısınınca tavukları ve kalan sosu tavaya yerleştirin. Altları biraz pişince üzerlerine nane yaprakları ve 1’er dilim pastırma yerleştirin. Bu şekilde 2 dakika piştikten sonra fırındaki telin üzerine koyun ve 2 dakika da fırında pişirin. 6 kök ıspanağı kabaca doğrayın ve üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Tavukları fırından alıp ıspanakları etrafına dizi. 1,5 boğum dil peynirini tel tel ayırıp onları da tavukların üzerine öbek öbek koyun. Peynirler eriyip yer yer kahverengileşinceye kadar yaklaşık 2 dakika daha pişirince pastırmalı tavuğunuz hazır.

Malzemeler

Malzemeler:

1 tavuk göğüs

150 gr, 1,5 boğum, dil peyniri

4 ince dilim,40 gr, çemenli pastırma

4-5 dal taze nane

1 diş sarımsak

2 çorba kaşığı soya sosu

1 çorba kaşığı pekmez

1 çorba kaşığı bal

1 çay kaşığı karabiber

5 çorba kaşığı zeytinyağı

4 kök ıspanak

1 çay kaşığı tuz

Benzer Tarifler