Tarif

Bu tarifin ismini #TarifSaradanİsmiBenden yarışmasını kazanan takipçimiz Handan Senan vermiştir!

Kuzu İncik Yahnisi

Havuçları ve soğanları soyup küçük küpler halinde kesin. Kerevizi ince biçimde kesin ve sarımsakları küçük küçük doğrayın. Sebzeleri büyük bir kase içinde zeytin yağıyla soteleyin. Domates püresi ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin. Baharat ekleyin. Kayısı ve incirleri dört eşit parçaya kesin ve kaseye ekleyin. Küp domatesleri ekleyin. Ocağın üzerinde bir tavayı daha ısıtmaya başlayın. Kuzu incikleri tuzlayın ve biberleyin ve yüzeyine biraz zeytin yağı dökün. Kuzu incikleri sebzelerin üzerine koyun. İncikleri örtecek kadar et suyu ilave edin. Tuz ekleyin ve yahninizi ya kısık ateşte, ya da 160 derecelik fırında yaklaşık 4-6 saat, et kemikten ayrılıncaya dek pişirin.

Patates Püresi

Sarımsakları ortadan ikiye kesin. Fırın tepsisine koyun ve üzerlerine bir miktar zeytin yağı dökün. 150 derecelik fırında yumuşayıp koyulaşana dek 30 dakika kadar kızartın. Bu esnada büyük bir tencere dolusu su kaynatın. Kabukları soyulmuş patatesleri birkaç parçaya kesin ve kaynayan suyun içine bırakıp yumuşayana dek haşlayın. Diğer yandan süt, krema ve tereyağını ısıtın. Patatesleriyse sudan çıkarıp ezmeye başlayın. Fırından çıkardığınız sarımsakları ekleyin. Isıttığınız süt, krema ve tereyağı karışımını ekleyin ve patates iyice püre haline gelene kadar ezmeye devam edin. Son olarak rendelenmiş parmesan peyniri ve tuz ekleyin.

Sunum

Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin ve kişnişi ince ince doğrayın. Patates püresini büyük bir servis tabağına koyun ve kuzu incik yahnisini pürenin üzerine ve ortasına yerleştirin. Domates, taze kişniş ve daha fazla rendelenmiş peynirle süsleyin.

Afiyet olsun!




Malzemeler

Kuzu İncik Yahnisi

  • 4 adet kuzu incik
  • 200 gram havuç
  • 100 gram soğan
  • 75 gram kereviz
  • 4 diş sarımsak
  • 8 adet kuru kayısı
  • 6 adet kuru incir
  • 100 ml domates püresi
  • 800 gram doğranmış domates
  • 0.5 ölçek et suyu
  • 4 adet yıldız anason
  • 2 adet tarçın çubuğu
  • 10 gram tuz
  • 1 tutam karabiber

Sarımsaklı Patates Püresi

  • 2 baş sarımsak
  • 15 ml zeytinyağı
  • 600 gram patates
  • 400 ml süt
  • 100 ml krema
  • 100 gram tereyağı
  • 5 gram tuz
  • 100 gram parmesan peyniri rendesi

İlave

  • 100 gram çeri domates
  • 50 gram parmesan peyniri rendesi
  • 1 tutam taze kişniş

Benzer Tarifler