Patates Gribiche ile Tavada Kahverengi Tereyağlı Beyaz Balık

Patates Gribiche ile Tavada Kahverengi Tereyağlı Beyaz Balık

Tarif

Bu yemek, ülkenin yerel Fin katran şurubundan içerir - dondurmadan soslara kadar her şeyde yerliler tarafından tüketilen benzersiz tütsü kokulu bir şurup. Bu lezzetleri şişeledim ve bu yerel tentürün egzotik lezzetini çağrıştıran, Laponya'dan ilham alan anasonlu bir şurup yarattım.

 

Arpacık soğanı, limon kabuğu rendesi ve suyu, doğranmış kapari, yoğurt, yeşil soğan ve yumurtayı karıştırarak gribiche soslu patatesi hazırlayın. Patatesleri ekleyin, çeşnilendirin ve üstünü kaplamak için karıştırın.

 

Listeli tüm malzemeleri bir tencerede kaynama noktasın getirerek şurubu hazırlayın, 5 dakika pişirin. Ateşten alın ve 30 dakika veya gece aşırı bekletin, süzün ve hava geçirmez bir kapta saklayın. Orta-düşük ısıda küçük bir tencerede tereyağını eriterek kahverengi tereyağı yapın. Ara sıra karıştırarak 10 dakika kaynatın. Ateşten alın.

 

Beyaz balığı hazırlayın: balıkları tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı ile çeşnilendirin. Dökme demir bir tavayı ısıtın ve bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Balıkları derileri alta gelecek şekilde 3-4 dakika kızartın. Hazırlanan Laponya şurubunu balığın etli tarafına fırça ile sürün. Isıyı azaltın, birkaç yemek kaşığı kahverengi tereyağı ekleyin ve filetoları yağlayın. Deri çıtır çıtır olduğunda, balığı dikkatlice tavadan alın.

 

Servis için, tabağın her iki ucuna bir kaşık dolusu gribiche soslu patates koyun ve üstüne balık filetosunu yerleştirin. Üzerine tavada kalan sostan ve frenk soğanı gezdirin.

 

TARİF NOTLARI:
Beyaz balık, yağsız ve diri özelliğinden dolayı tavada kızartmak için harikadır.  Derisi ise ek besin ve doku sağlar. Öte yandan, bu yemek için hemen hemen her balığı kullanabilirsiniz - çizgili levrek, levrek, mezgit balığı, yassı balık, snapper ve hatta somon.

Malzemeler

GRIBICHE SOSLU PATATES:

  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı
  • 1 limon, kabuğu ve suyu
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kapari
  • ½ su bardağı sade yoğurt
  • ½ su bardağı dilimlenmiş taze soğan
  • 1 haşlanmış yumurta, ince doğranmış
  • tuz ve biber, çeşni için
  • 227 gr taze patates, haşlanmış ve ikiye bölünmüş

 

LAPONYA USULÜ ANASONLU ŞURUP:

  • ½ su bardağı akçaağaç şurubu
  • 2 yıldız anason
  • 4 bütün karanfil
  • 2 tatlı kaşığı bütün ardıç meyvesi
  • ½ tatlı kaşığı öğütülmüş siyah kakule

 

KAHVERENGİ TEREYAĞLI BEYAZ BALIK:

  • 114 gr (1 çubuk) tuzsuz tereyağı, parçalar halinde kesilmiş
  • 1 bütün beyaz balık (yaklaşık 900 gr - 1.3 kg ağırlığında), ince kıçıkları çıkarılmış, kelebek şeklinde açılmış.
  • tuz ve biber, çeşni için
  • sızma zeytinyağı
  • taze doğranmış frenk soğanı, servis için

Benzer Tarifler