Tarif

Patateslerin kabuklarını soyun. Dikdörtgen biçiminde kesin. Ocağa tencereyi koyup altını yakın. İçine bolca Ayçiçek yağı koyun. Dikdörtgen biçimindeki patateslerin içini parizyen yardımıyla oyun. Çıkan içleri atmayıp ayrı bir kaba ayırın. Kararmamaları için üzerlerine su ilave edin. İçini oyduğunuz patatesleri altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kızaran patatesleri peçete serili bir tabağa çıkartın.

Soğanları küp küp doğrayın. Tavaya tereyağını koyup eritin. Soğanları ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun. İçine kimyon, toz kişniş, karabiber ve tuz ekleyip kavurun. Kıymayı da soğana ilave ettikten sonra kavurmayı sürdürün. Salçayı ekleyin. salçanın kıymaya iyice karışması için içine bir miktar et suyu ilave edin. Kavurun, kısık ateşte pişmeye bırakın. Maydanozun yapraklarını saplarından ayırın ve doğrayın. Kıymalı harcın üzerine serpip karıştırın.

Kızarmış patatesleri tencereye düzgün biçimde yerleştirin. İç harcı patateslerin oyduğunuz kısmına doldurun. Dibine bir miktar et suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20 dakika pişmeye bırakın.

Sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 5 adet büyük patates
  • 250 gram koyun kıyması
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 ölçü et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam toz kişniş
  • 1 ölçü ayçiçeği yağı

Benzer Tarifler