Patates, Pançetta ve Provola’lı Karışık Makarna

Patates, Pançetta ve Provola’lı Karışık Makarna
Yayınlandığı Program: Silvia ile İtalyan Gibi Pişir Yayın tarihleri: Perşembe 20 Şubat saat 14:45 | Cuma 21 Şubat saat 09:40

Tarif

Bir su ısıtıcısında veya tencerede su kaynatın.

Orta ebatta bir tencerede yağı ısıtın, soğan (veya arpacık soğanı), pançetta ve kerevizi ekleyin ve pançetta kahverengiye dönene ve soğan yarı saydam olana kadar orta ateşte pişirin. Patates küplerini parmesan kabuğuyla birlikte biraz su (üstlerini kaplayacak kadar) ekleyin ve tuz ve karabiberle çeşnilendirin. 5-6 dakika veya patatesler yumuşayana kadar pişirin. Makarnalar ile 4 cm batıracak kadar yeterli suyu ekleyin. Hafifçe karıştırın ve 8-9 dakika veya makarna al dente olana kadar pişirin. Altını kapatın, provola ekleyin ve kendi ısısı ile erimesi için karıştırın. Taze çekilmiş karabiber, biraz taze rendelenmiş parmesan ve kereviz yaprağı ile kaselerde servis edin.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 soğan veya arpacık soğanı, ince doğranmış
  • 1 küçük kerevizin soluk yeşil parçası, ince doğranmış (yeşil yaprakların bir kısmını daha sonrası için ayırın)
  • 80 gr pançetta, küçük küpler şeklinde kesilmiş
  • 400 gr patates, soyulmuş ve küçük küpler şeklinde kesilmiş
  • 400 gr karışık makarna (aynı pişirme zamanına sahip değişik paketlerden artmış)
  • 1 küçük parmesan peyniri kabuğu
  • 100 gr provola peyniri, küp şeklinde kesilmiş
  • tuz ve karabiber
  • taze rendelenmiş parmesan

Benzer Tarifler