Tarif

Soğanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Havuçların kabuklarını soyun, ikiye bölün ve şeritler halinde kesin. Şeritleri de dikdörtgen şeklinde kesin. Tencerenin içine bir miktar zeytinyağı koyun.

Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra ikiye bölüp tencereye koyun. Tencereye soğanları da ilave edin, soğanlar şeffaflaşana kadar karıştırın. Havuçları ekleyin, karıştırıp ocağın altını kısın. Domatesi dörde bölün. Çekirdek kısımlarını çıkartın. Dış kısmını şeritler halinde doğrayın. Bu şeritleri 2 parçaya bölün. Domatesleri de tencereye ekledikten sonra yavaşça karıştırın. 
2 adet patatesin kabuklarını soyup çok ince olmayacak şekilde dilimleyin ve her dilimi dörde bölerek tencereye ekleyin. Geriye kalan 1 adet patatesin kabuklarını soyup ince şeritler halinde kesin ve tencereye ekleyin.
Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su, tuz ve şekerini ilave edin. Zeytinyağı gezdirin. Kapağı kapalı biçimde kısık ateşte patatesler pişene kadar pişmeye bırakın.

Sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet havuç
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 3 adet patates
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Benzer Tarifler