Tarif

Karaciğeri pişirmeden önce; beyaz şarap, sarımsak, karabiber ve defne yaprağıyla hazırlanmış marinatın içinde birkaç saat bekletin. Patates püresi ve karaciğer tarifine, püreyle başlayın. Pürenin ilginç yanı, tüm malzemelerin süt içinde pişecek olması. Sütü bir tencerede ısıtın, içine tuz ve karabiber ekin. Bu arada, sebzeleri de hazırlayın. Patatesi, şalgamı ve havucu soyup küçük küpler hâlinde doğrayın ve 20 dakika pişmek üzere sıcak sütün içine atın.

Şimdi, karaciğeri kızartın. Büyük bir tavada zeytinyağını kızdırın ve karaciğeri içine atın. Tuz ve karabiber ekip iki yanını da üçer dakika kızartın. Daha fazla lezzet kalması için, marinattan kalan sarımsak ve defne yapraklarını da ekleyebilirsiniz. Karaciğer hazır olduğunda, ciğeri bir kenara alıp aynı tavada soğanları da kavurun. Tavanın içine bir miktar daha zeytinyağı koyun, doğranmış soğanları içine atın, tuz ve karabiber ekin, pişmeye bırakın. Soğanlar karamelize olduğunda, Porto şarabıyla sirkeyi ekleyin. Son olarak, karaciğeri soğanların üstüne ekleyip birkaç dakika ocağın üstünde tutun, bu arada, püreyi tamamlayın.

Sütte pişen sebzeleri patates ezeceğiyle ezin. Sütün bir kısmını dökmek iyi olur ancak siz yine de sütü dökmeyin, sebzeleri ezince daha fazla süte ihtiyacınız olabilir. Püre hazır olduğunda, tekrar ısıtın, içine bir miktar tereyağı ve müskat ekleyin. Hazır!

Servis yapacağınız zaman, bir miktar maydanoz doğrayıp, tazelik katması için karaciğerin üstüne serpin. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 4 adet karaciğer
  • 1 kadeh Porto şarabı
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet defne yaprağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet şalgam
  • 1 kadeh beyaz şarap
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 200 mililitre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 miktar müskat

Benzer Tarifler