Tarif

Kabukları soyulmuş patatesleri yarım cm inceliğinde yuvarlaklar halinde dilimleyin. Dilimlediğiniz patatesleri bez serili bir tabakta kurulayın. Patatesleri kızartmak için Ayçiçek yağı koyduğunuz tavayı iyice kızdırın. Yağınızın kızıp kızmadığını anlamak için 1 dilim patates ile kontrol edebilirsiniz. Eğer kabarcıklar çıkıyorsa yağ kızmış demektir. Kızgın yağda patateslerin iki tarafını da altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
Kızaran patateslerin fazla yağını emmelerini önlemek için peçete ya da kağıt havlu üzerinde mutlaka dinlendirin. Şerbet için bir başka tencereyi ateşe koyun. Su ve şekeri ekleyin, şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbetinizi kendi damak zevkinize göre çubuk tarçın ve kakule ile aromalandırabilirsiniz. Şerbet kaynayınca kızaran patatesleri ilave edin. Tatlınızın tadı kadar rengiyle de şaşırtıcı olmasını isterseniz 1 yemek kaşığı pancar suyu kullanabilirsiniz.(pancar suyu hazırlamak için 1 adet pancarı dörde bölüp katı meyve sıkacağında suyunu sıkın.) Patatesler şerbeti çekene ve şekerli su ağdalaşana kadar kaynatmaya devam edin.
İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 adet küçük patates
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet tarçın çubuğu
  • 10 adet kakule
  • 1 yemek kaşığı pancar suyu (1 adet pancar)
  • 1 ölçü ayçiçeği yağı

Benzer Tarifler